Σουηδία: Βουλευτής προκαλεί τον Ερντογάν για το Κοράνι – «Να κάψουμε άλλα εκατό»
Γενικός γραμματέας ακροδεξιού κόμματος στην Σουηδία δηλώνει ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι πιο σημαντική από την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.
Λάδι στη… φωτιά ρίχνει βουλευτής της Σουηδίας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στην Τουρκία και άλλες μουσουλμανικές χώρες, όταν ακροδεξιός πολιτικός στην Στοκχόλμη έκαψε το Κοράνι στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης.
Και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, επιβεβαίωσε ότι έχουν «παγώσει» οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ, κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει τον Ερντογάν.
«Η οργή της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με το κάψιμο εκατό ακόμη Κορανίων. Η ελευθερία της έκφρασης είναι πιο σημαντική από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιόμσχοφ.
Richard Jomshof, Secretary General of the far-right Swedish Democratic Party, the major partner of the coalition in Sweden:
Türkiye’s anger must be met by burning a hundred more Qurans.
Freedom of expression is more important than Sweden’s NATO membership. pic.twitter.com/p8SiWfATCI
— Clash Report (@clashreport) January 28, 2023
«Ατατούρκ… Δικτατορούρκ»
Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Σουηδός πολιτικός καταφέρεται κατά του Ερντογάν, τον οποίο αποκαλεί «δικτάτορα».
Χαρακτηριστική είναι, μάλιστα, μία πρόσφατη ανάρτηση του Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ στον λογαριασμό του στο Instagram, η οποία περιλαμβάνει τις φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας τα ονόματά τους ως εξής: «Ατατούρκ… Δικτατορούρκ»!
View this post on Instagram
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442