Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google: Οι άνθρωποι πίσω από τις απολύσεις

Google: Οι άνθρωποι πίσω από τις απολύσεις

Οι άλλοτε εργαζόμενοι της Google μιλάνε για το σοκ της απόλυσης. Κάποιοι ενημερώθηκαν με ένα email μετά από 20 χρόνια στην εταιρεία.

Είχε περάσει είκοσι χρόνια στην Google. Τα γραφεία της εταιρείας είχαν γίνει σαν δεύτερο σπίτι του. Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες ημέρες που ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι απολύει το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε 12.000 απολύσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους ήταν και ο μηχανικός λογισμικού της Google, Jeremy Joslin. Επί 20 χρόνια έδινε τον δικό του αγώνα, με την Google να καταγράφει τη δική της πορεία. Μετατράπηκε στην κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Η απόλυση για τον Jeremy Joslin ήταν ένα ηχηρό χαστούκι. Εργαζόταν στην Google από το 2003. Ο τρόπος, όμως, που έμαθε την απόλυσή του είναι αυτό που επικρίνεται από πρώην εργαζόμενους στον τεχνολογικό κολοσσό. Ενημερώθηκε για τη λήξη της συνεργασίας τους με τον πιο απρόσωπο τρόπο. Με ένα απλό email.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι μετά από 20 χρόνια στην Google μαθαίνω απροσδόκητα για την τελευταία μου μέρα μέσω ενός email. Τι χαστούκι στο πρόσωπο. Μακάρι να μπορούσα να τους αποχαιρετήσω από κοντά». Αυτό ήταν το μήνυμα που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Twitter. Στο Linkedin απλά προσέθεσε πως δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα συνέβαινε έτσι.

Ήταν την Παρασκευή που ανακοινώθηκε από την Google πως απολύει περίπου 12.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Sundar Pichai, δεν μπορούσε να κρατήσει το προσωπικό στην τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα. Είχαν γίνει πολλές προσλήψεις σε διάφορους τομείς της Alphabet.

Έντονες επικρίσεις από πρώην υπαλλήλους της Google

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επισημάνει τον απότομο και απρόσωπο χαρακτήρα των απολύσεών τους. «Το να σε απολύουν μέσω ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς καμία αναγνώριση του προσωπικού σου χρόνου ή του αντίκτυπου στην εταιρεία είναι ένας δύσκολος τρόπος να αποχωρήσεις» σημείωσε ο Jeremy Joslin. Λίγη συμπόνοια και προσωπική επαφή θα έκανε τη διαφορά για τον Jeremy. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν είχε πια πρόσβαση σε οτιδήποτε εταιρικό της Google.

Αντίστοιχα συναισθήματα και για τον Dan Russell, ερευνητή στην Google. Ανακάλυψε ότι είχε απολυθεί όταν πήγε στο γραφείο στις 4 το πρωί για να τελειώσει μια σημαντική ανάλυση. Είχε συμπληρώσει 17,5 χρόνια στην Google. Ήταν ένας σκληρός τρόπος για να ανακαλύψει πως είχε γίνει πια Xoogler. Θα σχολίαζε όμως χιουμοριστικά πως τον αγαπούν τουλάχιστον τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης.

Με ανάλογο τρόπο έμαθε τα νέα και η Elizabeth Hart. Ήταν υπεύθυνη μάρκετινγκ στο τμήμα διαφημίσεων της Google. Έμαθε για την απόλυσή της μόλις κοίταξε το τηλέφωνό της το πρωί της Παρασκευής. Ήταν ακόμα ζαλισμένη και μισοκοιμισμένη, όπως περιγράφει. Διαπίστωσε ότι η εταιρική της πρόσβαση είχε λήξει, με ένα signal από τους New York Times να την κατατοπίζει ακόμα περισσότερο. Ένα άρθρο για τις απολύσεις της Google.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα, όπως τους ενημέρωσαν άλλοι εργαζόμενοι. Όπως το να χάνεις τη δουλειά σου με ένα προηχογραφημένο μήνυμα. Κάτι που συνέβη στην Oracle. «Αν ακούς αυτό το μήνυμα, τότε άρχισε να μαζεύεις τα πράγματά σου». Μια απογοητευτική υπενθύμιση πως στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι αναλώσιμοι. Ειδικά για τους ανθρώπους στη Silicon Valley, όλα είναι αριθμοί. «The show must go on» όπως εύστοχα σχολίασε η μητέρα της Elizabeth Hart.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024