Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Google: Οι 600 λέξεις που θέτουν εκτός εταιρείας 12.000 εργαζόμενους

Google: Οι 600 λέξεις που θέτουν εκτός εταιρείας 12.000 εργαζόμενους

Το απολογητικό email του CEO της Google και οι παραλληλισμοί με τον Έλον Μασκ

Με ένα μακροσκελές απολογητικό email 600 λέξεων προς όλους τους εργαζόμενους της Google, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σουντάρ Πιτσάι, ανήγγειλε την Παρασκευή την απόλυση 12.000 εργαζομένων. Στο μήνυμά του αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση και αναλύει τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας.

Κάνοντας μάλιστα «επίκληση στο συναίσθημα» επιτρέπει στους εργαζόμενους που νιώθουν συγκλονισμένοι από τα νέα αυτά, να εργαστούν από το σπίτι: «Είμαι βέβαιος ότι έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε. Θα οργανώσουμε μια συνάντηση τη Δευτέρα. Ελέγξτε το ημερολόγιό σας για λεπτομέρειες. Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να προσέχετε καλά τον εαυτό σας καθώς απορροφάτε αυτά τα δύσκολα νέα. Ως μέρος αυτού, εάν μόλις ξεκινάτε την εργάσιμη ημέρα σας, μη διστάσετε να εργαστείτε από το σπίτι σήμερα» γράφει χαρακτηριστικά.

Συγγνώμη, αλλά…

Μερίδα του αμερικανικού Τύπου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον απολογητικό τόνο του Πιτσάι, και μάλιστα τον αντιπαραβάλει με τον Έλον Μασκ, ο οποίος όταν απέλυσε το μισό εργατικό δυναμικό του Twitter τον Νοέμβριο, δεν τους προειδοποίησε αλλά πολλοί ανακάλυψαν ότι είχαν χάσει τη δουλειά τους επειδή δεν είχαν πλέον πρόσβαση στο γραφείο τους ή τις πλατφόρμες επικοινωνίας. Ο Μασκ επίσης ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη ή δεν προσέφερε συγκεκριμένο λόγο για τις απολύσεις.

Στα βήματα του Πιτσάι, ήταν και ο  διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος επίσης ζήτησε συγγνώμη για την απόλυση προσωπικού, λέγοντας ότι η εταιρεία προσέλαβε πολύ επιθετικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πρόσφερε 16 εβδομάδες ως αποζημίωση απόλυσης.

Ποιος είναι ο CEO της Google

Ο Pichai Sundararajan, περισσότερο γνωστός ως Sundar Pichai  γεννήθηκε τον Ιούνιο του1952 στην Ινδία. Έλαβε το πτυχίο του από το IIT Kharagpur στη μηχανική μετάλλων. Μετακομίζοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην επιστήμη και τη μηχανική υλικών και περαιτέρω MBA από τη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια .

Ο Pichai ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός υλικών . Μετά από μια σύντομη θητεία στην εταιρεία συμβούλων διαχείρισης McKinsey & Co. , ο Pichai εντάχθηκε στην Google το 2004, όπου ηγήθηκε των προσπαθειών διαχείρισης προϊόντων και καινοτομίας για μια σειρά προϊόντων λογισμικού πελατών της Google, συμπεριλαμβανομένων των Google Chrome και ChromeOS.

Επιπλέον, συνέχισε να επιβλέπει την ανάπτυξη άλλων εφαρμογών όπως το Gmail και οι Χάρτες Google . Το 2010, ο Pichai ανακοίνωσε επίσης την ανοιχτή προέλευση του νέου κωδικοποιητή βίντεο VP8 από την Google και εισήγαγε τη νέα μορφή βίντεο, WebM. Το Chromebook κυκλοφόρησε το 2012. Το 2013, ο Pichai πρόσθεσε το Android στη λίστα των προϊόντων Google που επέβλεπε.

Ο Pichai επιλέχθηκε για να γίνει ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Google στις 10 Αυγούστου 2015, αφού προηγουμένως είχε διοριστεί ως Chief Product από τον CEO Larry Page . Στις 24 Οκτωβρίου 2015, ανέλαβε τη νέα θέση με την ολοκλήρωση της σύστασης της Alphabet Inc. , της νέας εταιρείας χαρτοφυλακίου για την οικογένεια εταιρειών Google . Διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alphabet το 2017.

Ο Pichai συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα του Time με τα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2016 και το 2020.

Το email των 600 λέξεων

Υπάλληλοι της Google,

έχω μερικά δύσκολα νέα να μοιραστώ. Αποφασίσαμε να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό κατά περίπου 12.000 θέσεις. Έχουμε ήδη στείλει ξεχωριστό email στους υπαλλήλους στις ΗΠΑ που επηρεάζονται. Σε άλλες χώρες, η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο λόγω των τοπικών νόμων και πρακτικών.

Αυτό σημαίνει ότι θα αποχαιρετήσουμε μερικούς απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους που δουλέψαμε σκληρά για να προσλάβουμε και μας άρεσε να συνεργαζόμαστε. Λυπάμαι βαθιά για αυτό. Το γεγονός ότι αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τη ζωή των υπαλλήλων της Google με βαραίνει πολύ και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει περιόδους ισχυρής ανάπτυξης. Για να ανταποκριθούμε και να τροφοδοτήσουμε αυτή την ανάπτυξη, προσλάβαμε για μια διαφορετική οικονομική πραγματικότητα από αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Είμαι σίγουρος για την τεράστια ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και τις πρώτες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Για να το αποτυπώσουμε πλήρως, θα χρειαστεί να κάνουμε δύσκολες επιλογές.

Έτσι, πραγματοποιήσαμε μια αυστηρή αναθεώρηση σε όλους τους τομείς προϊόντων και τις λειτουργίες για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι και οι θέσεις ευθυγραμμίζονται με τις υψηλότερες προτεραιότητές μας ως εταιρεία. Οι θέσεις που καταργούμε αντικατοπτρίζουν το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης. Διαχωρίζουν το Alphabet, τους τομείς παραγωγής, τις λειτουργίες, τα επίπεδα και τις περιοχές.

Προς τους υπαλλήλους της Google που μας εγκαταλείπουν: Σας ευχαριστούμε που εργάζεστε τόσο σκληρά για να βοηθήσετε ανθρώπους και επιχειρήσεις παντού. Οι συνεισφορές σας ήταν ανεκτίμητες και είμαστε ευγνώμονες για αυτές.

Αν και αυτή η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, θα υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους καθώς αναζητούν την επόμενη ευκαιρία τους.

Στις ΗΠΑ:

Θα πληρώσουμε τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πλήρους περιόδου ειδοποίησης (τουλάχιστον 60 ημέρες).

Θα προσφέρουμε επίσης ένα πακέτο απόλυσης που ξεκινά από μισθό 16 εβδομάδων συν δύο εβδομάδες για κάθε επιπλέον έτος στην Google και θα ενεργοποιήσουμε τουλάχιστον 16 εβδομάδες κατοχύρωσης GSU.

Θα πληρώσουμε τα μπόνους του 2022 και τον υπόλοιπο χρόνο διακοπών.

Θα προσφέρουμε 6μηνη υγειονομική περίθαλψη, υπηρεσίες τοποθέτησης εργασίας και υποστήριξη μετανάστευσης σε όσους επηρεάζονται.

Εκτός των ΗΠΑ, θα υποστηρίξουμε τους υπαλλήλους σύμφωνα με τις τοπικές πρακτικές.

Ως εταιρεία σχεδόν 25 ετών, πρόκειται να περάσουμε από δύσκολους οικονομικούς κύκλους. Αυτές είναι σημαντικές στιγμές για να ακονίσουμε την εστίασή μας, να ανασχεδιάσουμε τη βάση κόστους μας και να κατευθύνουμε το ταλέντο και το κεφάλαιό μας στις υψηλότερες προτεραιότητές μας.

Το να είμαστε περιορισμένοι σε ορισμένους τομείς μας επιτρέπει να στοιχηματίζουμε περισσότερο σε άλλους. Η στροφή της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη πριν από χρόνια οδήγησε σε πρωτοποριακές προόδους στις επιχειρήσεις μας και σε ολόκληρο τον κλάδο.

Χάρη σε αυτές τις πρώτες επενδύσεις, τα προϊόντα της Google είναι καλύτερα από ποτέ. Και ετοιμαζόμαστε να μοιραστούμε μερικές εντελώς νέες εμπειρίες για χρήστες, προγραμματιστές και επιχειρήσεις. Έχουμε μπροστά μας μια σημαντική ευκαιρία με AI σε όλα τα προϊόντα μας και είμαστε έτοιμοι να την προσεγγίσουμε με τόλμη και υπευθυνότητα.

Όλη αυτή η δουλειά είναι μια συνέχεια της «υγιούς περιφρόνησης για το αδύνατο» που ήταν ο πυρήνας του πολιτισμού μας από την αρχή. Όταν κοιτάζω γύρω από το Google σήμερα, βλέπω ότι το ίδιο πνεύμα και ενέργεια καθοδηγούν τις προσπάθειές μας. Γι’ αυτό παραμένω αισιόδοξος για την ικανότητά μας να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, ακόμη και στις πιο δύσκολες μέρες μας.

Σήμερα είναι σίγουρα μία από αυτές.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε. Θα οργανώσουμε μια συνάντηση τη Δευτέρα. Ελέγξτε το ημερολόγιό σας για λεπτομέρειες. Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να προσέχετε καλά τον εαυτό σας καθώς απορροφάτε αυτά τα δύσκολα νέα. Ως μέρος αυτού, εάν μόλις ξεκινάτε την εργάσιμη ημέρα σας, μη διστάσετε να εργαστείτε από το σπίτι σήμερα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024