Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρι: Το Ιράν με όπλο το βιβλίο του πρίγκιπα κατηγορεί τη Βρετανία για εγκλήματα πολέμου

Χάρι: Το Ιράν με όπλο το βιβλίο του πρίγκιπα κατηγορεί τη Βρετανία για εγκλήματα πολέμου

Το αιματοβαμμένο καθεστώς χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το βιβλίο ως όπλο προπαγάνδας, αναφέρει η εφημερίδα Sun.

Το πολύκροτο βιβλίο του πρίγκηπα Χάρι «Spare» δεν επηρέασε μόνο την βασιλική οικογένεια, αλλά ολόκληρη την Βρετανία, καθώς το Ιράν κατηγορεί την χώρα για εγκλήματα πολέμου.

Το αιματοβαμμένο καθεστώς χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το βιβλίο ως όπλο προπαγάνδας, δικαιολογώντας μάλιστα την βάρβαρη δολοφονία ενός Βρετανού κρατουμένου στις φυλακές του Ιράν, αναφέρει η εφημερίδα Sun.

Το Ιράν κατηγόρησε τον Χάρι για εγκλήματα πολέμου επειδή στο βιβλίο του είπε ότι εξολόθρευσε 25 μαχητές των Ταλιμπάν.

Οι αναφορές του Χάρι για τους Ταλιμπάν

Το υπουργείο Εξωτερικών του, χρησιμοποίησε λεπτομέρειες από το βιβλίο του Χάρι για να σφυροκοπήσει την κυβέρνηση της Βρετανίας.

Ήταν μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας να εκτραπεί η καταδίκη της εκτέλεσης από το Ιράν του πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Alireza Akbari, ενός Βρετανού υπηκόου που κατηγορείται για κατασκοπεία, για λογαριασμό της ΜΙ6 (μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου).

Ο Χάρι φέρεται να σκότωσε 25 ανθρώπους στις περιοδείες του 2008 και του 2012 στο Αφγανιστάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν έγραψε στο Twitter: «Το βρετανικό καθεστώς, μέλος της βασιλικής οικογένειας του οποίου, βλέπει τη δολοφονία 25 αθώων ανθρώπων ως αφαίρεση σκακιέρας και δεν μετανιώνει για το θέμα, και όσοι κλείνουν τα μάτια σε αυτό το έγκλημα πολέμου, δεν είναι σε θέση να κηρύττουν άλλους για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Αντιδράσεις από αξιωματικούς της Βρετανίας

Η εμπρηστική ανάρτηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των πρώην ανώτατων αξιωματικών της Βρετανίας.

Ο συνταγματάρχης Richard Kemp, πρώην διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δήλωσε στη Sun: «Το ιρανικό καθεστώς είναι ένοχο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τη μεταχείριση του λαού του και τη χρήση των πληρεξουσίων του για τη δολοφονία πολιτών σε όλο τον κόσμο».

Επίσης τονίζει ότι η επίθεση στον Χάρι είναι «η απόδειξη ότι σφίγγονται στα άχυρα για να υπερασπιστούν την εκτέλεση του Alireza Akb».

Ωστόσο σημειώνουν ότι: «Ο Χάρι θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι έδωσε στη μεγαλύτερη τρομοκρατική κυβέρνηση του κόσμου πυρομαχικά για να πυροβολήσει εναντίον της Βρετανίας».

Ο πρώην Πρώτος Λόρδος της Θάλασσας Ναύαρχος Λόρδος Γουέστ πρόσθεσε: «Ο Χάρι ήταν ένα ηλίθιο αγόρι που είπε αυτά που είπε, αλλά δεν υπάρχει καμία ισοδυναμία με αυτό που κάνει το Ιράν».

Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών Ιέιν Ντάνκαν Σμιθ πρόσθεσε: «Το να μας επικρίνει το Ιράν για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν το γεγονός ότι είναι μανιακό, βίαιο, βίαιο και επικίνδυνο»

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε: «Το Ιράν είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα κράτη-μέλη της ΕΕ. Η εκτέλεση του Alireza Akbari ήταν μια βάρβαρη και πολιτικά υποκινούμενη πράξη χωρίς καμία νομιμοποίηση».

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024