Ουκρανία: Αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι μετά το μακελειό στη Ντνίπρο
Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, είπε ο αρχηγός του κράτους.
Δεκάδες κάτοικοι παρέμεναν αγνοούμενοι μια ημέρα έπειτα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο (κεντρικά), τόνισε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, είπε ο αρχηγός του κράτους.
«Δίνουμε μάχη για κάθε έναν» από τους κατοίκους, πρόσθεσε και δεσμεύτηκε πως «η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να σωθεί μια ζωή».
Πάνω από 70 αγνοούμενοι
Κατά τους αριθμούς του Κιέβου, τα θύματα είχαν φθάσει τα 29 χθες βράδυ, ενώ 73 άνθρωποι αγνοούνταν.
Ο κ. Ζελένσκι απευθύνθηκε εξάλλου —στα ρωσικά— στους πολίτες της Ρωσίας στο διάγγελμά του: «θα ήθελα να απευθυνθώ στους Ρώσους που ακόμα και τώρα δεν έχουν να πουν ούτε μερικά λόγια καταδίκης για αυτόν τον τρόμο, παρότι βλέπουν και καταλαβαίνουν τα πάντα ολοκάθαρα. Το ότι σιωπάτε επειδή δειλιάζετε θα έχει συνέπεια αυτοί οι τρομοκράτες να έρθουν και για σας μια μέρα».
Μαζικά χτυπήματα
Εκτός από το Ντνίπρο, χτυπήθηκαν η Οδησσός, το Χάρκοβο, το Λβιβ και η πρωτεύουσα Κίεβο.
Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ στην ανατολικοκεντρική Ουκρανία, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram χθες, στις 7:25 π.μ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ανέφερε ότι 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 40 νοσηλεύονται.
Τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Διασώστες δήλωσαν νωρίτερα ότι άκουσαν ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια κάτω από τα χαλάσματα.
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)

























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)






























![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442