Ουκρανία: Αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι μετά το μακελειό στη Ντνίπρο
Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, είπε ο αρχηγός του κράτους.
Δεκάδες κάτοικοι παρέμεναν αγνοούμενοι μια ημέρα έπειτα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο (κεντρικά), τόνισε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, είπε ο αρχηγός του κράτους.
«Δίνουμε μάχη για κάθε έναν» από τους κατοίκους, πρόσθεσε και δεσμεύτηκε πως «η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να σωθεί μια ζωή».
Πάνω από 70 αγνοούμενοι
Κατά τους αριθμούς του Κιέβου, τα θύματα είχαν φθάσει τα 29 χθες βράδυ, ενώ 73 άνθρωποι αγνοούνταν.
Ο κ. Ζελένσκι απευθύνθηκε εξάλλου —στα ρωσικά— στους πολίτες της Ρωσίας στο διάγγελμά του: «θα ήθελα να απευθυνθώ στους Ρώσους που ακόμα και τώρα δεν έχουν να πουν ούτε μερικά λόγια καταδίκης για αυτόν τον τρόμο, παρότι βλέπουν και καταλαβαίνουν τα πάντα ολοκάθαρα. Το ότι σιωπάτε επειδή δειλιάζετε θα έχει συνέπεια αυτοί οι τρομοκράτες να έρθουν και για σας μια μέρα».
Μαζικά χτυπήματα
Εκτός από το Ντνίπρο, χτυπήθηκαν η Οδησσός, το Χάρκοβο, το Λβιβ και η πρωτεύουσα Κίεβο.
Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ στην ανατολικοκεντρική Ουκρανία, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram χθες, στις 7:25 π.μ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ανέφερε ότι 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 40 νοσηλεύονται.
Τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Διασώστες δήλωσαν νωρίτερα ότι άκουσαν ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια κάτω από τα χαλάσματα.
- Αγρότες: Ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο και ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια
- Φοινικούντα: «Ήταν σαν να μιλούσε κάποιος άλλος, ήταν φοβισμένος» – Τι αποκαλύπτει ανιψιός του ιδιοκτήτη
- Stoiximan GBL: O Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ματσάρα στο Αλεξάνδρειο
- Χριστουγεννιάτικο bazaar για τις γατούλες του Βοτανικού
- Κλιματική αλλαγή: Οι πλημμύρες απειλούν τους υπόγειους σιδηροδρόμους – Το παράδειγμα της Νέας Υόρκης
- Τα Ελληνικά στην Αγγλία και την Ουαλία: πού μιλιούνται περισσότερο
- Η μάχη χάθηκε, ο πόλεμος συνεχίζεται: Η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ και Château Miraval των 500 εκατ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Ουκρανία: Ξεκίνησαν τα ρωσικά αντίποινα – Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2022-02-19T140733Z_962352030_RC21NS90Q0V3_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-PUTIN-NUCLEAR-315x220.jpg)






























![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442