Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Στους 20 οι νεκροί από το ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο

Ουκρανία: Στους 20 οι νεκροί από το ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο

Η Βρετανία θα στείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο αυξήθηκε στους 20, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι σύντομα θα αποστείλει τεθωρακισμένα για να βοηθήσει την Ουκρανία στην άμυνά της.

Έως σήμερα το πρωί, 73 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, είχαν διασωθεί από τα συντρίμμια του κτιρίου, μέρος του οποίου έχει καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική Πολιτική Άμυνα στο Telegram. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Η επίθεση στο Ντνίπρο ήταν η σοβαρότερη από αυτές που έγιναν χθες. Εκτός από το Ντνίπρο, χτυπήθηκαν η Οδησσός, το Χάρκοβο, το Λβιβ και η πρωτεύουσα Κίεβο.

Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ στην ανατολικοκεντρική Ουκρανία, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram στις 7:25 π.μ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ανέφερε ότι 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 40 νοσηλεύονται.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Διασώστες δήλωσαν νωρίτερα ότι άκουσαν ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια κάτω από τα χαλάσματα.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται. Η τύχη 40 και πλέον ανθρώπων παραμένει άγνωστη», ανέφερε ο Ρεζνιτσένκο, προσθέτοντας ότι στην επίθεση 72 διαμερίσματα καταστράφηκαν και πάνω από 230 υπέστησαν ζημιές.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες η Ρωσία εξαπέλυσε τρία αεροπορικά χτυπήματα, 57 πυραυλικά χτυπήματα και πραγματοποίησε 69 επιθέσεις από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 26 πυραύλους.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Μόσχα για τις επιθέσεις αυτές, που αποτελούν το μεγαλύτερο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία εδώ και δύο εβδομάδες και έγιναν την ημέρα που οι Ουκρανοί γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους (με βάση το ιουλιανό ημερολόγιο).

Τα χθεσινά χτυπήματα έπληξαν υποδομές κρίσιμης σημασίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πλήγματα αυτά θα οδηγήσουν σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην καρδιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα τμήματα της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Η Βρετανία θα στείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Την ώρα που συνεχίζονται χερσαίες συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 14 άρματα μάχης Challenger 2 καθώς και άλλα προηγμένα όπλα πυροβολικού τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η πρώτη παρτίδα τεθωρακισμένων δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία πιθανόν να θεωρηθεί από τη Μόσχα κλιμάκωση της σύγκρουσης. Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο δήλωσε ότι τα τεθωρακισμένα θα παρατείνουν την αντιπαράθεση. Η Γερμανία αναμένεται τώρα να δεχθεί πιέσεις για να κάνει και εκείνη το ίδιο, ενώ το Κίεβο συνεχίζει να ζητά προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και οι σύμβουλοί του έχουν «αναλύσει τη στρατιωτική εικόνα, έχουν δει τον στρατηγικό αντίκτυπο στη στήριξη της Βρετανίας και έχουν εντοπίσει μια ευκαιρία όπου ο ίδιος θεωρεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του μπορεί έχει τον μέγιστο αντίκτυπο», ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024