Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως το Κίεβο στο εγγύς μέλλον αναμένεται να λάβει περισσότερα βαρέα όπλα.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως η Ουκρανία μπορεί να περιμένει νέες αποστολές βαρέων όπλων από τους δυτικούς της συμμάχους «στο εγγύς μέλλον». Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει αναφέρει σε πολλές δηλώσεις του πως τα κράτη μέλη του Οργανισμού θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό του Κιέβου.

«Οι πρόσφατες υποσχέσεις για την αποστολή βαρέων όπλων είναι σημαντικές – και περιμένω ότι θα υπάρξουν περισσότερες στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt πριν από την συντονιστική διάσκεψη των δυτικών χωρών στις 20 Ιανουαρίου για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, στην αμερικανική βάση του Ραμστάιν στην Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καμπανάκι» Στόλτενμπεργκ - «Μην υποτιμάτε την Ρωσία και τον Πούτιν»

«Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας »

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τον πόλεμο, τουλάχιστον για μια μικρή χρονική περίοδο, έτσι ώστε να αναδιοργανωθεί, να αναρρώσει και να προσπαθήσει να εξαπολύσει μια μεγαλύτερη επίθεση την άνοιξη», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα την ενισχύσουν συνέχεια με πολεμικό υλικό, ενώ φάνηκε απαισιόδοξος για την εύρεση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις προμήθειες όπλων σε μια προσπάθεια στήριξης της Ουκρανίας, παρά τις ανησυχίες ότι η ενίσχυση αυτή… στεγνώνει το δυτικό οπλοστάσιο. Οι προϋποθέσεις για διπλωματική λύση δεν υπάρχουν τώρα. Εάν θέλουμε μια ειρηνική λύση, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν πολεμικό όπλο»

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί το χειμώνα σαν πολεμικό όπλο, επειδή οι δυνάμεις του αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον των βασικών υπηρεσιών -της θέρμανσης, του φωτός, του νερού, του αερίου- έχουν στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βάσανα στους Ουκρανούς αμάχους σε μια προσπάθεια να σπάσει η δέσμευσή τους, η ενότητά τους στη μάχη εναντίον της ρωσικής εισβολής» δήλωσε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr