Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατιάνα Πάτιτζ: Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου της

Τατιάνα Πάτιτζ: Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου της

Το θρυλικό μοντέλο των '90s έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο της μόδας

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία  56 ετών άφησε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου η Τατιάνα Πάτιτζ, ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της δεκαετίας του ’90.

Όπως έγινε γνωστό από την ατζέντισσά της, η Πάτιτζ πέθανε από καρκίνο του μαστού και «άφησε πίσω τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της».

Η Κορίν Νίκολας, εξήγησε σήμερα στο περιοδικό People ότι το αγαπημένο μοντέλο έδινε μια «άνιση μάχη» με την επάρατο νόσο.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατό της. Τον τελευταίο καιρό πάλευε με τον καρκίνο του μαστού. Ήταν μια ψυχή με συμπονετική, ευγενική, γενναιόδωρη στην καρδιά και πάλευε για τα δικαιώματα των ζώων. Ένας από τους σημαντικούς σκοπούς που στήριζε ήταν η προστασία των άγριων ζώων», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Η Άννα Γουίντορ, διευθύντρια σύνταξης της Vogue, δήλωσε με τη σειρά της στη DailyMail για την Τατιάνα Πατίτζ: «Ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο του «σικ». Ήταν πολύ μυστηριώδης και πολύ πιο ώριμη από τις συνομήλικές της κι αυτό είχε τη γοητεία του».

Ποια ήταν η Τατιάνα Πάτιτζ

Γεννήθηκε στο Αμβούργο, από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα, ενώ στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στη Σουηδία. Έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ, σε ηλικία 17 ετών, ενώ το 1983 συμμετείχε στον διαγωνισμό «Elite Model Contest» στη Στοκχόλμη. Κατέλαβε την τρίτη θέση, με το έπαθλο να είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου.

Στη συνέχεια της καριέρας της, δούλεψε με μεγάλους οίκους μόδας, όπως η Versace και η Chanel. Ήταν επίσης σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών για τη Vogue, το Harper’s Bazaar και το Marie Claire.

Με τη φήμη της να έχει «εκτοξευθεί», επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο δημοφιλές βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ για το μυθικό τραγούδι «Freedom», δίπλα στη Ναόμι Κάμπελ, τη Σίντι Κρόφορντ, τη Κρίστι Τέρλινγκτον και τη Λίντα Εβαντζελίστα.

Οι «Fab five», όπως ονομάστηκαν, σάρωσαν τις πασαρέλες και αποτέλεσαν τα «μεγαλύτερα ονόματα του μόντελινγκ τη δεκαετία του ’90», επηρεάζοντας πολύ την πορεία του χώρου μέσα από τις iconic φωτογραφίσεις τους. Το L’Officiel μάλιστα, την έχει αποκαλέσει «το πιο όμορφο πρόσωπο της δεκαετίας» ενώ η Vogue έχει κυκλοφορήσει εξώφυλλο με τίτλο «Τατιάνα: Η ομορφιά του 1.000.000 δολαρίων».

Το 2004, η Πάτιτζ γέννησε τον γιο της, Ζόνα, και θέλησε να τον μεγαλώσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στην Καλιφόρνια και να έχει ως επαγγελματική βάση της το Λος Άντζελες και όχι τη Νέα Υόρκη.

Συνέχισε να δουλεύει, κλείνοντας το σόου φθινόπωρο/χειμώνας του 2009 του Jean Paul Gaultier για τον Hermes και συνοδεύοντας τον Karl Lagerfeld στην πασαρέλα κατά τη διάρκεια του φινάλε της συλλογής Cruise Chanel του 2010.

Τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Στην μνήμη μας θα μείνει ως ένα από τα αυθεντικά σούπερ μόντελ, για τη συνεισφορά της στη βιομηχανία της μόδας και τη δουλειά της τόσο στην πασαρέλα όσο και στα editorial.

Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram ήταν τον Αύγουστο του 2022, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου δημοσίευσε δύο φωτογραφίες των κουταβιών της, Ματίλντα και Γκάτσμπι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024