Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
«Με την Ρωσία, έχουμε να κάνουμε με έναν παράγοντα που πρέπει να υπολογίζουμε την σκληρότητα και την προθυμία του να είναι βίαιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών.
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη, ότι συνέλαβαν έναν εργαζόμενο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ξένων πληροφοριών (BND) της Γερμανίας, με την υποψία ότι μοιράστηκε κρατικά μυστικά με την Ρωσία.
Η αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη στο Βερολίνο τον ύποπτο, έναν Γερμανό πολίτη που ταυτοποιήθηκε ως Κάρτσεν Λ., ανέφεραν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.
Κατασκοπικό θρίλερ στην Αυστρία – Έλληνας κατηγορείται ως πράκτορας της Ρωσίας
Η σύλληψη έγινε ύστερα από έφοδο στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του υπόπτου και άλλου ενός ατόμου.
«Πρέπει να υπολογίζουμε την σκληρότητα της Ρωσίας»
«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος για προδοσία κατά του κράτους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία, προσθέτοντας: «Το 2022, μοιράστηκε πληροφορίες που βρήκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Το περιεχόμενο θεωρείται κρατικό μυστικό».
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND) ξεκίνησε τη δική της εσωτερική έρευνα μόλις αντιλήφθηκε την πιθανότητα προδοσίας στις δικές της τάξεις, δήλωσε ο επικεφαλής της BND, Μπρούνο Καλ. Όταν αυτές οι υποψίες μεγεθύνθηκαν, η υπηρεσία ειδοποίησε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.
Η διακριτικότητα ήταν το κλειδί στη συνέχεια, καθώς κάθε λεπτομέρεια της έρευνας που θα δινόταν στη δημοσιότητα θα μπορούσε να δώσει «στον αντίπαλο πλεονέκτημα στην πρόθεσή του να βλάψει τη Γερμανία», όπως είπε.
«Με την Ρωσία, έχουμε να κάνουμε με έναν παράγοντα που πρέπει να υπολογίζουμε την σκληρότητα και την προθυμία του να είναι βίαιος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δολοφονία Πρέτι: Έγιναν γνωστά τα ονόματα των πρακτόρων που τον δολοφόνησαν
- Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]
- Μποξέρ στις ΗΠΑ έχασε το… περουκίνι του μέσα στο ρινγκ και έγινε viral! (vid)
- Λόρα: Missing alert και στη Γερμανία με τη φωτογραφία της – Είχε φωτογραφίσει το διαβατήριο της μητέρας της
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έγραψε ιστορία στα Grammy και έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ EGOT
- «Σπάει» όλα τα ρεκόρ ο Λεβαδειακός και γράφει ιστορία
- Μεντβέντεφ: Οι δυτικοί ισχυρισμοί περί κινεζικής ή ρωσικής απειλής στη Γροιλανδία είναι «ιστορίες τρόμου»
- Κρήτη: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 16χρονο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)









![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-147x85.jpg)






















![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442