Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ρωσίδα κατάσκοπος έμεινε επί 10 χρόνια σε βάση του ΝΑΤΟ - «Κατέκτησε πολλές καρδιές και προκάλεσε ερωτικές απογοητεύσεις»

Ιταλία: Ρωσίδα κατάσκοπος έμεινε επί 10 χρόνια σε βάση του ΝΑΤΟ – «Κατέκτησε πολλές καρδιές και προκάλεσε ερωτικές απογοητεύσεις»

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκαλύπτει ότι η ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να παρεισφρήσει σε βάση του ΝΑΤΟ στη χώρα από το 2008 έως το 2018

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, με έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και ιστότοπους δημοσιογραφικών ερευνών, αποκάλυψε ότι από το 2008 μέχρι και το 2018, μια Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να παρεισφρήσει στην βάση του ΝΑΤΟ στη Νάπολη.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποκάλυψε ότι η πράκτορας, η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα Μαρία Αντέλα Κούφελντ Ριβέρα, χρησιμοποίησε διαβατήρια των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. «Ήταν μια κοπέλα τριάντα ετών, ιδιαίτερα έξυπνη, η οποία μιλούσε έξι γλώσσες», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Κομμάτι της κοσμικής ζωής

Δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί αν η κατάσκοπος «έκλεψε» απόρρητα στοιχεία, αλλά είναι σαφές ότι ήρθε σε επαφή με έναν χώρο που αποτελεί το ανώτατο επίπεδο της στρατιωτικής, επιχειρησιακής ισχύος των δυτικών χωρών στην Ευρώπη. H Μαρία Αντέλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, γνώρισε πολύ γρήγορα μέλη του προσωπικού της βάσης ΝΑΤΟ της Νάπολης, και πήρε μέρος στην κοσμική ζωή της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου. «Πριν εξαφανιστεί, κατέκτησε πολλές καρδιές, και προκάλεσε σειρά ερωτικών απογοητεύσεων», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

«Είναι σαφές ότι η όλη αυτή υπόθεση θέτει γενικότερο θέμα ασφάλειας, ως προς την προστασία των στρατιωτικών μυστικών της βάσης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη και του Έκτου Αμερικανικού Στόλου», τονίζουν πολλοί Ιταλοί αναλυτές.

Σύμφωνα με την La Repubblica, τέλος, πηγές των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι το ένα τρίτο, περίπου, των Ρώσων διπλωματικών υπαλλήλων που βρίσκονται στην Ιταλία (περίπου 80 σε σύνολο 240) φέρονται να είναι μέλη των τριών μυστικών υπηρεσιών της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024