Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Τι καταγγέλλει στο MEGA ο γιος του - «Δεν τον πήραν αστυνομικοί, ήταν απαγωγή»

Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Τι καταγγέλλει στο MEGA ο γιος του – «Δεν τον πήραν αστυνομικοί, ήταν απαγωγή»

Ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, που κατηγορείται για κατασκοπεία στην Τουρκία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στο MEGA μίλησε ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο από τους Τούρκους και παραμένει φυλακισμένος σαν κατάσκοπος της ΕΥΠ.

Ο Έλληνας πολίτης, με καταγωγή από τη Συρία, ταξίδεψε στην Τουρκία για δουλειά και βρέθηκε ξαφνικά στα κρατητήρια της Άγκυρας με την κατηγορία του κατασκόπου, κάτι που έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά Μέσα.

«Κρατείται για κατασκοπεία και εμείς δεν ξέρουμε καν αυτό το πράγμα, δηλαδή ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου καμία σχέση με τέτοια», λέει ο γιος του αποκλειστικά στο MEGA.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, έμπορος χαλιών, πριν από 40 μέρες ταξίδεψε στην Τουρκία για να επισκεφθεί με τον συνεργάτη του έκθεση χαλιών για να συνάψει εμπορικές συμφωνίες στην πόλη Γκαζιαντέπ στην νοτιοανατολική Ανατολία.

Έκτοτε η οικογένειά του αγνοεί τα ίχνη του. Ο γιος του Αμπντούλ, μίλησε στο MEGA για την περιπέτεια του 67χρονου πατέρα του.

«Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις εννέα και κάτι τον απήγαγαν. Ήταν μαζί με τον συνέταιρό του. Τους πήραν και τους δύο. Είπαν πως ήταν Αστυνομία αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Τους πήραν από τον δρόμο, περπατούσαν έξω από το ξενοδοχείο και τους πήραν από εκεί».

Λίγη ώρα αργότερα οι τουρκικές αρχές αφού έλεγξαν τα έγγραφά τους, άφησαν ελεύθερο τον συνεργάτη του, όχι όμως τον 67χρονο. Ο συνεργάτης του ενημέρωσε την ίδια στιγμή την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα στην Ελλάδα.

– Έχεις επικοινωνήσει από τότε με τον πατέρα σου;

– Καθόλου, μα καθόλου. Μιλήσαμε με την Αστυνομία εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα μιλήσαμε και με την πρεσβεία. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ήταν Αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή και ότι θα μας ζητήσουν λύτρα. Λύτρα δεν μας ζήτησε κανένας.

Τον συνέλαβαν για κατάσκοπο

Χθες ο Αμπντούλ, έκπληκτος, ενημερώθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο πατέρας του συνελήφθη τελικά από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ως κατάσκοπος.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, προσποιούνταν τον επιχειρηματία στην Τουρκία, διενεργούσε όμως, όπως διατείνονται, κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών δεν μας είπε τίποτα, μας είπαν ότι μάλλον τον κρατά η τούρκικη κυβέρνηση. Αυτό μας είπαν μάλλον ανεπίσημα δηλαδή και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να βρούμε δικηγόρο εκεί στην Τουρκία».

Ζει στην Ελλάδα από το 1987

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ζει στην Ελλάδα από το 1987, αρχικά ως έμπορος μάρμαρων. Στη συνέχεια επέκτεινε τις δραστηριότητές του εισάγοντας χαλιά. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και πραγματοποιούσε ολιγοήμερα ταξίδια στην Τουρκία λόγω της δουλειάς του.

«Προσπαθούν οι τουρκικές αρχές για να κάνουν κάποιο πρόβλημα εδώ με την Ελλάδα και δεν είναι καθόλου σωστό να το κάνουν με έναν αθώο άνθρωπο, που αυτό έχει γίνει είναι αθώος ο άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει η δουλειά του», είπε ο γιος του.

Σαράντα μέρες κρατά ήδη η αγωνιά για την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα. Οι δικοί του δηλώνουν βέβαιοι ότι πρόκειται για μια καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας.

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024