Τουρκία: Στη φυλακή ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας
Μετά την απολογία του στον ανακριτή, οδηγήθηκε στις φυλακές υπό αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης.
Προφυλακιστέος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας κρίθηκε από τον ανακριτή ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα.
Ο Έλληνας πολίτης οδηγήθηκε με τεθωρακισμένο όχημα στο ανακριτικό γραφείο και στη συνέχεια στις φυλακές, με τα τουρκικά ΜΜΕ να υπογραμμίζουν ότι «η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ και θα υπάρξει συνέχεια».
Διαβάστε επίσης: Σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ – «Ύποπτα παιχνίδια» λέει η Αθήνα
Η απάντηση της ελληνικής πλευράς
Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επισήμαναν «αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες».
«Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση» συμπλήρωσαν.
Διαβάστε επίσης: Το πρακτορείο Anadolu «κατασκοπεύει» την Ψέριμο
Ποιος είναι ο συλληφθείς
O Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είναι επιχειρηματίας που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής.
Σύμφωνα με συγγενείς του, ο Αμπάρα συνεργάζεται με λατομείο στη βόρεια Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία.
Πριν από 35 ημέρες ταξίδεψε με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στη γειτονική χώρα προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες. Από τότε, η οικογένειά του έχει χάσει τα ίχνη του.
Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα έχει τέσσερα παιδιά, τα οποία έχουν υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό.
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- Ο Ζόραν Μαμντάνι για τον ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη – «Είναι εγκληματίας πολέμου», λέει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442