Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
L’ Echo - Qatargate: Τι διαπιστώθηκε για τα χρήματα που βρέθηκαν στην Καϊλή

L’ Echo – Qatargate: Τι διαπιστώθηκε για τα χρήματα που βρέθηκαν στην Καϊλή

Η βελγική Δικαιοσύνη έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη φωτογραφία από τα χρήματα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης –ένα ποσό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ

Ενώπιον των βελγικών Αρχών οδηγείται σε λίγη ώρα η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία θα κληθεί να απολογηθεί για τη φερόμενη συμμετοχή της στο σκάνδαλο του Qatargate αλλά και το μεγάλο χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στην οικία της.

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο για διαφθορά, συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και ξέπλυμα χρήματος και σήμερα αναμένεται να περάσει την πρώτη προδικαστική της δοκιμασία, με πληροφορίες να θέλουν η πλευρά της να ζητά αναβολή της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: «Κελάηδησε» ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – Τι κατέθεσε στις βελγικές αρχές

Τα χρήματα που εντοπίστηκαν

Αναφορικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως η βελγική Δικαιοσύνη έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη φωτογραφία από τα χρήματα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης –ένα ποσό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Τα κατασχεθέντα, στο πλαίσιο των ερευνών για το Qatargate, χαρτονομίσματα απασχολούν σε μεγάλο βαθμό το έργο των Βέλγων ανακριτών και, όπως γράφει η εφημερίδα L’ Echo, η ανάληψη ενός μέρους τους έγινε στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, που ούτε σχολίασε, ούτε και επιβεβαίωσε η εισαγγελία, μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων θεωρούνται νέα, ήταν τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και είχαν τυπωθεί πρόσφατα.

Επίσης, ορισμένα από τα τραπεζογραμμάτια αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα μελετώνται ακόμη.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η διαδρομή των χρημάτων στην ανάλυση του τι συνέβη

Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς μπορεί δώσει «φως» στην εξέλιξη της έρευνας.

Εφόσον οι Αρχές γνωρίζουν πού εκδόθηκαν τα χαρτονομίσματα αυτά, θα είναι εύκολο να βρουν την τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων και ως εκ τούτου και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη κι έτσι και εκείνη των ατόμων, που βαρύνονται με υποψίες για ενεργό διαφθορά.

Παράλληλα, αναμένεται να αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα χαρτονομίσματα και να γίνει σύγκρισή τους με εκείνα των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ανακρίθηκαν. Όμως, όπως σημειώνουν τα βελγικά ΜΜΕ, η διαδικασία αυτή θα πάρει αρκετές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Χαμός ανάμεσα σε Χατζηνικολάου και Δημητρακόπουλο – «Όχι σε εμένα αυτά τα κόλπα»

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως η ευρωβουλευτής δηλώνει άγνοια για τα επαγγελματικά του συντρόφου της, ενώ φαίνεται πως ρίχνει τις ευθύνες για την εν λόγω υπόθεση σε αυτόν.

Μιλώντας στο MEGA, o Δημητρακόπουλος σχολίασε: «Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της» συμπλήρωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024