Γερμανία: Πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος από τον Μάρτιο
Η κυβέρνηση εισηγείται να έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο.
Τον Μάρτιο – με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο – θα τεθεί σε εφαρμογή το πλαφόν στην ανώτατη τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κατέθεσε νωρίτερα σήμερα σχέδιο νόμου 96 σελίδων για την συγκράτηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το κόστος του εγχειρήματος εκτιμάται από το υπουργείο στα 54 δισεκατομμύρια ευρώ και προβλέπει ότι ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν το 80% της κατανάλωσής τους σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα με 12 και 9,5 λεπτά/kWh αντίστοιχα.
- Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στη Γερμανία για τον χειμώνα: «Ερχονται μπλακ άουτ – Μαζέψτε νερό, κονσέρβες, κεριά»
Οι βιομηχανικοί πελάτες θα πληρώνουν το 70% της κατανάλωσης φυσικού αερίου και το 80% της κατανάλωσης θερμότητας με 7 και 7,7 λεπτά/kWh αντίστοιχα.
Η πρόταση του Χάμπεκ αναμένεται να εγκριθεί στο πλαίσιο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, όπου θα πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο έως το τέλος του έτους. Κατόπιν θα πρέπει να εφαρμοστεί από τους παρόχους ενέργειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί η Δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται όλο και συχνότερα από ακραία φαινόμενα – Η επιστημονική εξήγηση
- Στα λευκά ντύθηκε η Νέα Υόρκη – Ίσως η ισχυρότερη χιονοθύελλα της τελευταίας δεκαετίας
- «Πετάει» για Γερμανία ο Ολυμπιακός (pics)
- Συντάξεις: Πότε θα δουν τα χρήματα οι δικαιούχοι
- Πάνοπλος ο Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν (pic)
- Η «μαύρη» Κυριακή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του Marty Supreme: Οι ήττες τους στα φετινά BAFTA έγραψαν ιστορία
- Λέικερς – Σέλτικς 89-111: Μεγάλο διπλό στο LA με απίθανους Μπράουν και Πρίτσαρντ
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Οδησσό και Ζαπορίζια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442