Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι»: Πού γυρίστηκε η σκηνή από τη θρυλική ταινία

«Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι»: Πού γυρίστηκε η σκηνή από τη θρυλική ταινία

Η Μελίνα Μερκούρη δίνει μια από τις χαρακτηριστικές ερμηνείες της καριέρας της

Στέλλα.

Από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του ελληνικού σινεμά, σε μια σκηνή άφησε ιστορία, το «Στέλλα κρατάω μαχαίρι» έγινε ατάκα για εκατομμύρια Έλληνες.

Η αγαπημένη δραματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου θέλει την Μελίνα Μερκούρη να μαχαιρώνεται από τον Γιώργο Φούντα και αυτόματα και οι δύο να περνάνε στην αθανασία.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης, έχει γράψει το σενάριο και έχει βασιστεί στο άπαιχτο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», η Στέλλα είναι μέχρι σήμερα μια ταινία που συγκλονίζει τον θεατή.

Πολλές από τις σκηνές της είναι χαρακτηριστικές και παραμένουν ανεξίτηλες με κορυφαία όλων την τελευταία σκηνή του δράματος όπου ο Μίλτος (Γιώργος Φούντας) μαχαιρώνει την Στέλλα (Μελίνα Μερκούρη). Μια σκηνή που γυρίστηκε σε ένα κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας.

Υπόθεση

Η Στέλλα (Μελίνα Μερκούρη), είναι μια δημοφιλής τραγουδίστρια στο λαϊκό μαγαζί «Ο Παράδεισος». Μια γυναίκα που ζει εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες της εποχής, είναι εκρηκτικός χαρακτήρας, ζει έντονα και ερωτεύεται, πέρα από τα στερεότυπα που συνηθίζονται στην Αθήνα του ’60. Η Στέλλα έχει δεσμό με τον Αλέκο (Αλέκος Αλεξανδράκης), γόνο μιας πλούσιας οικογένειας η οποία αντιδρούσε στη σχέση τους. Μέχρι που γνωρίζει τον Μίλτο (Γιώργος Φούντας), ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και ξεκινά μια σχέση θυελλώδη μαζί του χωρίζοντας τον Αλέκο.

Ο Μίλτος θέλει να την παντρευτεί αλλά παρά το γεγονός ότι εκείνη δέχεται, το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Όπως αποκαλύπτει δεν θέλει να αλλάξει και να αποδεχτεί τις κοινωνικές συμβάσεις που επιβάλλον η γυναίκα να είναι νοικοκυρά. Ακόμη κι αν αυτό της κοστίσει την ίδια της τη ζωή. Τελικά, την ημέρα του γάμου, δεν πάει ποτέ, τον στήνει στην εκκλησία και περνά τη νύχτα της με τον Αντώνη (Κώστας Κακκαβάς), ένα νεαρό που γνώρισε στο δρόμο.

Τα ξημερώματα και επιστρέφοντας στο σπίτι της, την περιμένει εκεί ο Μίλτος και γράφεται η τελευταία σκηνή του δράματος.

Η χαρακτηριστική σκηνή με τον Μίλτο να σκοτώνει την Στέλλα γιατί δεν τον παντρεύτηκε δεν γυρίστηκε στον Πειραιά, όπως πολλοί πίστευαν, αλλά στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου, Ιουστινιανού, Οικονόμου και Δεληγιάννη.

Στην επίμαχη σκηνή η Στέλλα κι ο Αντώνης κατηφορίζουν την οδό Οικονόμου ενώ ταυτόχρονα ο Μίλτος εμφανίζεται από απέναντι, δηλαδή από την οδό Ιουστινιανού. Το μόνο κτίριο που σώζεται μέχρι σήμερα ανάμεσα πλέον σε πολυκατοικίες είναι αυτό επί της οδού Ιουστινιανού 5.

Καθώς ο Μίλτος πλησιάζει την Στέλλα φαίνονται δύο κτήρια τα οποία είναι επί της Καλλιδρομίου και υπάρχουν μέχρι σήμερα αλλά είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς εύκολα. Η σκηνή που έπειτα φαίνεται κόσμος να κατεβαίνει είναι η οδός Πουλχερίας που είναι τα πολλά σκαλιά σήμερα.

Sports in

Τι ακολουθεί με τον Έλληνα διεθνή που βρέθηκε «ντοπέ» – Το δεύτερο δείγμα και η ειδοποίηση της ομάδας του

Υπό την επήρεια σοκ το ελληνικό ποδόσφαιρο στο άκουσμα της είδησης πως κορυφαίος Έλληνας άσσος βρέθηκε «ντοπέ» στο ματς της Εθνικής με την Γεωργία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024