Κατά την διάρκεια εργασιών σε ανεγειρόμενη οικοδομή στα Γρεβενά σήμερα, βρέθηκε οβίδα με διάσταση 1 μέτρο και 20 εκατοστά, προκαλώντας έκπληξη στους υπεύθυνους του έργου.
Σύμφωνα με το kozan.gr, η οβίδα που βρέθηκε στα Γρεβενά, χρονολογείται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τον Α’ Παγκόσμιο.
Σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου, η αστυνομία πήγε άμεσα στο σημείο, βοηθώντας με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Αναμένεται επίσης, κλιμάκιο του στρατού όπου με ειδικά μηχανήματα θα ερευνήσει τον χώρο για πιθανή ύπαρξη κι άλλων οβίδων, καθώς κοντά στην οικοδομή βρίσκεται και σχολείο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.