Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Μόσχα με ένα «ψευδές πρόσχημα» θέλει να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά

Ουκρανία: Η Μόσχα με ένα «ψευδές πρόσχημα» θέλει να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι ήδη σε επαφή με την Ρωσία για την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Μεγάλη αναστάτωση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Ρωσίας για την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε από την Ρωσία στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

Διαβάστε επίσης: Παράταση κατά ένα χρόνο της συμφωνίας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών ζητά ο ΟΗΕ

Κίεβο: «Ψευδές πρόσχημα» της Μόσχας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί ένα «ψευδές πρόσχημα», για να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

«Καλώ όλα τα κράτη να απαιτήσουν από την Ρωσία να σταματήσει τα παιχνίδια πρόκλησης πείνας και να δεσμευτεί εκ νέου στις υποχρεώσεις της», έγραψε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.

Επαφές ΟΗΕ με την Ρωσία

Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές, μετά τις αναφορές ότι η Μόσχα αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντούτζαριτς.

«Είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μέρη να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτάρια, η οποία είναι μια κρίσιμης σημασίας ανθρωπιστική προσπάθεια, που έχει ξεκάθαρα θετικό αντίκτυπο στην πρόσβαση σε τρόφιμα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο Ντούτζαριτς.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024