Βρετανία: Έξι στους δέκα θέλουν εκλογές φέτος – Η διαφορά ανάμεσα σε Εργατικούς και Συντηρητικούς
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διατηρεί τεράστιο προβάδισμα επί των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στο κόμμα, στο ετήσιο συνέδριό του που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov σε δείγμα 1.737 Βρετανών ενηλίκων, που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή για λογαριασμό της εφημερίδας The Times, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 52% στην πρόθεση ψήφου (δύο μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με άλλη δημοσκόπηση στα τέλη Σεπτεμβρίου) ενώ οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 22% (άνοδος μίας μονάδας).
- Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Λιτότητα πιο φονική… και από την COVID-19
Άλλη δημοσκόπηση της Opinium σε δείγμα 2.023 ψηφοφόρων δίνει μικρότερο προβάδισμα στους Εργατικούς: 47% έναντι 26% των Συντηρητικών. Είναι ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοσκόπηση αυτού του ινστιτούτου.
Ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 43% των ερωτηθέντων, έναντι 13% για την Τρας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov.
Η δημοσκόπηση της Opinium δείχνει ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς (ποσοστό 53%) πιστεύουν ότι η Τρας πρέπει να παραιτηθεί και σχεδόν έξι στους δέκα (61%) θέλουν να γίνουν εκλογές εντός του έτους.
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα διεξαχθούν κανονικά το 2024.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Κολωνός: Η νεκρή έγκυος έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες – Τι είχε πει σε φίλους της
- Το διάλειμμα είναι απαραίτητο για το μυαλό μας, σύμφωνα με την επιστήμη
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα μετά την επίθεση στο Ιράν
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
- Η «κοινοτοπία του κακού» – Όταν ο πόλεμος γίνεται «κανονικότητα»
- Συνταγή: Παραδοσιακή πρασόσουπα
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442