Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

Βρετανία: Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

Το σχόλιο ήρθε ως απάντηση από τη Βρετανία σε σχετική ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων

Ερώτηση σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών δέχτηκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας (Foreign Office) από Έλληνες δημοσιογράφους.

Στην απάντηση του το βρετανικό ΥΠΕΞ αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου».

Διαβάστε επίσης: Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την ύπαρξη της με όλα τα νόμιμα μέσα

Οι αντιδράσεις Γερμανίας – ΗΠΑ στο νέο μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης

Η απάντηση του βρετανικού ΥΠΕΞ, έρχεται ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και για το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία – Λιβύη για τους υδρογονάνθρακες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μπούργκερ δήλωσε ότι: «Επί της αρχής θέλω να πω ότι μία θεμελιώδης αρχή του διεθνούς δικαίου είναι ότι δεν μπορούν δύο κράτη να κάνουν συμφωνίες εις βάρος τρίτων. Αυτό το γνωρίζουμε και από το αστικό δίκαιο.

»Δεν μπορούν να συμφωνήσουν δύο, αυτό ανήκει σε μένα, αυτό σε σένα, αυτό σε κάποιον τρίτο. Στην περίπτωση που δύο κράτη κλείνουν συμφωνία εις βάρος της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτήν. Η συμφωνία δεν έχει νομική επίπτωση. Αυτή είναι βασική αρχή του διεθνούς δικαίου, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα δύο κράτη να κλείσουν μία τέτοια συμφωνία εις βάρος ενός τρίτου κράτους.

»Για λεπτομερή αξιολόγηση αυτού του πρόσφατου βήματος θα πρέπει να επανέλθω».

Την Τρίτη η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε μεταξύ άλλων για τη νέα συμφωνία Τρίπολης – Άγκυρας ότι: «Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται με βάση το Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην υπογράφει νέες συμφωνίες, που διαταράσσουν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας ή επιφέρουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις».

Ενώ τόνιζε ότι όλα τα μέρη πρέπει να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024