Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατέψει τα μέλη του από την Ρωσία

Γερμανία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατέψει τα μέλη του από την Ρωσία

«Είναι γεγονός ότι εμείς, το ΝΑΤΟ, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την κοινή μας ασφάλεια, επειδή δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι αυταπάτες και η μεγαλομανία του Πούτιν», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει περισσότερα για την κοινή ασφάλεια, προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του κατά ενδεχόμενων ενεργειών της Ρωσίας και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα η Χριστίνα Λάμπρεχτ, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

«Είναι γεγονός ότι εμείς, το ΝΑΤΟ, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την κοινή μας ασφάλεια, επειδή δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι αυταπάτες και η μεγαλομανία του Πούτιν», τόνισε η Λάμπρεχτ στη διάρκεια επίσκεψής της στις γερμανικές στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στη Λιθουανία.

Διαβάστε επίσης: Η συμβολική και στρατηγική σημασία της γέφυρας της Κριμαίας – Πώς θα επηρεάσει την εξέλιξη του πολέμου

«Έχουμε ακούσει τις ρωσικές απειλές κατά της Λιθουανίας, για την εφαρμογή ευρωπαϊκών κυρώσεων στο σύνορο με το Καλίνινγκραντ. Αυτές δεν είναι οι πρώτες απειλές τις οποίες πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και να προετοιμαστούμε», πρόσθεσε η ίδια.

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ για το «Όπλο της Αποκάλυψης»

Σημειώνεται ότι, λίγες ημέρες πριν,  έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, η οποία στάλθηκε στα πιο σημαντικά συμμαχικά στρατηγεία, όπως αποκάλυψε στις 3 Οκτωβρίου η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφέρεται στις κινήσεις του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούλιο.

Τώρα βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη Poseidon, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης».

Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018, ως ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν την στρατηγική υπεροχή της Ρωσίας.

Ουσιαστικά, η Poseidon είναι μια πυρηνική κεφαλή, που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024