Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μις Κριμαία 2022: Πρόστιμο για την εστεμμένη επειδή τραγούδησε ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι

Μις Κριμαία 2022: Πρόστιμο για την εστεμμένη επειδή τραγούδησε ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι

Οι ρωσικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο στη «Μις Κριμαία» και μια φίλη της επειδή τραγούδησαν πατριωτικό τραγούδι της Ουκρανίας.

H Όλγκα Βαλέγιεβα αναδείχτηκε νικήτρια στα καλλιστεία «Μις Κριμαία 2022» αλλά η χρονιά θα αποδεικνυόταν δύσκολη για εκείνη.

Συγκεκριμένα, η εστεμμένη και μια φίλή της ανέβασαν ένα βίντεο στα social media, στο οποίο τραγουδούσαν ένα πατριωτικό ουκρανικό τραγούδι. Ο λόγος για το το δημοφιλές κομμάτι «Τσέρνοβα Καλίνα». Το τραγούδι έχει γίνει ύμνος της ουκρανικής αντίστασης μετά την εισβολή του Κρεμλίνου στη φιλοδυτική γείτονα τον Φεβρουάριο.

Οι δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν για «δυσφήμιση» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και «προώθηση εξτρεμιστικών συμβόλων». Στη Βαλέγιεβα επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ρουβλίων (677 δολάρια), ενώ η φίλη της καταδικάστηκε σε 10 ημέρες φυλάκιση.

«Δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο Internet, στο οποίο δύο κοπέλες τραγουδούν ένα κομμάτι που αποτελεί πολεμικό ύμνο μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης» ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας τη Δευτέρα.

Η «συγγνώμη»

Αργότερα, δημοσιεύτηκε ενα βίντεο που έδειχνε τις γυναίκες να ζητούν συγγνώμη για το τραγούδι. Στο βίντεο οι δυο γυναίκες με θολωμένα πρόσωπα, απολογούνται για την επιλογή του κομματιού λέγοντας:

«Δεν ήξερα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έχει εθνικιστικό χαρακτήρα και σίγουρα δεν ήθελα να διασπείρω προπαγάνδα τραγουδώντας το».

Στη συνέχεια, η Όλγκα Βαλέγιεβα έκανε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ζητώντας συγγνώμη. «Απλώς τραγουδήσαμε ένα ουκρανικό κομμάτι. Νομίζαμε ότι ήταν απλώς ένα τραγουδάκι που ξέραμε από παλιά».

Η υπόθεση δεν είναι η πρώτη του είδους της στη ρωσοκρατούμενη Κριμαία, όπου ο διορισμένος από το Κρεμλίνο επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκέι Αξιόνοφ, έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μην «φωνάζουν φιλοουκρανικά συνθήματα» και να «τραγουδούν εθνικιστικά τραγούδια».

«Όποιος τραγουδά αυτά τα εθνικιστικά τραγούδια, ιδίως κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα τιμωρείται… Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό φέρονται σαν προδότες», είπε χαρακτηριστικά ο Αξιόνοφ σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η προειδοποίηση δόθηκε μετά από πρόστιμο και σύλληψη έξι ατόμων επειδή έπαιζαν το συγκεκριμένο τραγούδι σε γαμήλια δεξίωση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024