Ουκρανία: Ο στρατός μας έπληξε ρωσικά κέντρα διοίκησης στη Χερσώνα
Επιθέσεις εναντίον κέντρων διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων στη Χερσώνα ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι έπληξαν τρία κέντρα διοίκησης και δύο αποθήκες πυρομαχικών των στρατευμάτων της Ρωσίας στην περιφέρεια Χερσώνα (νότια) της Ουκρανίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).
Επιβεβαίωσαν οι Ρώσοι
Κατά τον ουκρανικό στρατό, 11 ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν 11 εκτοξευτήρες ρουκετών, τρία τεθωρακισμένα οχήματα και αυτοκινούμενο πυροβόλο.
Δείτε ακόμα – ΗΠΑ: Ενας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στην Ουκρανία
Ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής των τοπικών αρχών Βλαντίμιρ Λεόντιεφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti τις ουκρανικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι η Νόβα Καχόβκα βομβαρδίστηκε τέσσερις φορές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Επλήγη επίσης υδροηλεκτρικός σταθμός στον Δνείπερο ποταμό σε τοποθεσία στρατηγικής σημασίας, πρόσθεσε ο κ. Λεόντιεφ.
Καταρρίφθηκε UAV στον πυρηνικό σταθμό
Στο μεταξύ, πάνω στο κάλυμμα ασφαλείας αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια έπεσαν τα συντρίμμια οπλισμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Ουκρανίας, το οποίο καταρρίφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.
Ο οπλισμός που μετέφερε ανατινάχθηκε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές και όπως εκτιμάται το αεροσκάφος εστάλη για να πλήξει εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου.
Δείτε περισσότερα – Ρωσία: Καταρρίψαμε οπλισμένο ουκρανικό UAV στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο οι πληροφορίες που δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές.
Αλληλοεπιθέσεις…
Ο ρώσος υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι το ουκρανικό πυροβολικό έκανε δύο επιθέσεις με οβίδες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού ενώ ο ουκρανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις μετέτρεψαν τον σταθμό σε στρατιωτική βάση.
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
- Απάντηση Χαρίτση σε Τσίπρα: «Λαϊκό Μέτωπο του ενός δεν υπήρξε ποτέ»
- Συμφωνία Meta-εκδοτών για ενημέρωση μέσω ΑΙ – Αγωγή των NY Times κατά της Perplexity
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442