Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να παρίσταται αυτοπροσώπως στις εργασίες του αφού διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19, προσθέτοντας ότι «αισθάνεται εξαιρετικά».
«Με το θέλημα του Θεού, τα συμπτώματά μου ήταν ήπια, η ανάρρωσή μου ήταν γρήγορη και αισθάνομαι υπέροχα», είπε ο Μπάιντεν στο προσωπικό και σε δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στους Κήπους των Ρόδων του Λευκού Οίκου.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν μολύνθηκε την περασμένη εβδομάδα και διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19 τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είχε μολυνθεί με την υποπαραλλαγή BA5 της Όμικρον, παρουσιάζοντας σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ήπια συμπτώματα, τα οποία είχαν ήδη υποχωρήσει πριν δύο μέρες.
Η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, με τη συγκεκριμένη παραλλαγή αυτή τη στιγμή να είναι η πλέον κυρίαρχη στη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των κρουσμάτων.
Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν λάμβανε το χάπι Paxlovid κατά του ιού που έχει κατασκευάσει η Pfizer και Tylenol, το μη συνταγογραφούμενο αναλγητικό που είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ.
Ενημερώνοντας για την κατάσταση της υγείας του, ο Μπάιντεν είχε γράψει στο twitter «Φίλοι μου, είμαι πολύ καλά». Και πρόσθετε στην ανάρτηση του, που συνοδευόταν από μία φωτογραφία του, «πάντα απασχολημένος!».
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας