Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Αναμένω να συνομιλήσω με τον Σι Τζινπίνγκ μέσα στην εβδομάδα - Ενταση με Πελόσι

Μπάιντεν: Αναμένω να συνομιλήσω με τον Σι Τζινπίνγκ μέσα στην εβδομάδα – Ενταση με Πελόσι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένει να συνομιλήσει με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, τη στιγμή που η πιθανή επίσκεψη της Νάνσι Πελόσι στην Ταϊβάν τροφοδοτεί τις εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε χθες Δευτέρα ότι αναμένει να συνομιλήσει με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ εντός της εβδομάδας, αλλά ακόμη περιμένει την επιβεβαίωση (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από The White House via Reuters).

«Αναμένω»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πολυαναμενόμενη συνδιάλεξη των δύο ηγετών, τη στιγμή που η πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ταϊβάν τροφοδοτεί τις εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, ο κ. Μπάιντεν απάντησε ότι «αναμένω» πως θα γίνει, «αλλά δεν είμαι ενήμερος πότε θα οργανωθεί» ακριβώς.

Δείτε ακόμα – Κίνα: Εντυπωσιακή καθέλκυση του 3ου της αεροπλανοφόρου

Η Νάνσι Πελόσι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως εκ του αξιώματός της μια από τους κορυφαίους αξιωματούχους του αμερικανικού κράτους, αναμένεται στη νήσο τον επόμενο μήνα, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα το ταξίδι αυτό.

Πράγμα ασυνήθιστο, ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα ότι ο αμερικανικός στρατός κρίνει πως η επίσκεψη αυτή «δεν είναι καλή ιδέα».

Οξύνεται η διένεξη

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί πως η Κίνα δεν θα δει καμία διάκριση μεταξύ της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο εκλαμβάνει την ολοένα μεγεθυνόμενη δημόσια στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ταϊπέι υποστήριξη στην επίσημη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της νήσου, που η κινεζική ηγεσία θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενταχθεί στη μητροπολιτική χώρα στο μέλλον.

Η διένεξη οξύνεται την ώρα που ο κ. Σι, ο ισχυρότερος ηγέτης της Κίνας εδώ και δεκαετίες, ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εξουσία του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος αργότερα φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024