Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Εντυπωσιακή καθέλκυση του 3ου της αεροπλανοφόρου

Κίνα: Εντυπωσιακή καθέλκυση του 3ου της αεροπλανοφόρου

Είναι ένα υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο το οποίο τεχνολογικά και ηλεκτρονικά θεωρείται πιο προηγμένα από τα άλλα δυο αεροπλανοφόρα της χώρας.

Μόνο 8 χώρες σε όλον τον κόσμο διαθέτουν στον στόλο τους, τους γίγαντες των θαλασσών τα αεροπλανοφόρα. Είναι οι ΗΠΑ που έχουν 11, η Κίνα που έχει πλέον 3, η Βρετανία που έχει 2, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ινδία και η Ταϊλάνδη με 1.

Το νέο αεροπλανοφόρο της Κίνας ονομάζεται Fujian (πήρε το όνομα της ομώνυμης επαρχίας της χώρας) και όπως λένε οι Κινέζοι θα εξοπλίσει το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της χώρας.

Χαρακτηριστικά

Το Fujian είναι ότι πιο σύγχρονο έχουν να παρουσιάσουν οι κινέζοι, θα χρησιμοποιεί ολοκληρωμένη ηλεκτρική πρόωση ενώ θα έχει και ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες για καλύτερη απονήωση των πολεμικών αεροσκαφών.

Το μήκος του θα ξεπερνάει τα 320 μέτρα και το πλάτος του τα 78, ενώ το εκτόπισμα του θα αγγίζει τους 100.000 τόνους. Άρχισε να κατασκευάζεται το 2010 και 12 χρόνια μετά έγινε η καθέλκυση του. Πλέον θα αρχίσουν οι δοκιμαστικοί πλόες και μέσα στο 2023 οι Κινέζοι πιστεύουν ότι θα τεθεί σε υπηρεσία. Είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο το οποίο κατασκευάστηκε από την αρχή σε ναυπηγεία στην Κίνα. Τα δυο προηγούμενα είτε είχαν αγοραστεί δεύτερο χέρι (πχ από την Ουκρανία) είτε έγιναν σε ναυπηγεία άλλων χωρών.

Η καθέλκυση του νέου αεροπλανοφόρου έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαρκή ένταση εξαιτίας της Ταϊβάν, της νήσου των 24 εκατομμυρίων ανθρώπων που οι Κινέζοι θεωρούν ότι είναι αποσχισμένη κινεζική επαρχία προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024