Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Προειδοποιεί για «σκληρά μέτρα» εάν η Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν

Κίνα: Προειδοποιεί για «σκληρά μέτρα» εάν η Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν

Η Κίνα έστειλε αυστηρό μήνυμα στις ΗΠΑ πριν την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν.

Η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι θα λάβει «σκληρά μέτρα» εάν η επικεφαλής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα αξιωματούχος θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα τη νήσο που η Κίνα θεωρεί δικό της έδαφος.

Η Πελόζι και η αντιπροσωπεία της θα επισκεφθούν επίσης την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη και θα περάσουν χρόνο στη Χαβάη στην έδρα της αμερικανικής διοίκησης Ινδικού-Ειρηνικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το γραφείο της Πελόζι και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δήλωσε ότι «δεν έχει λάβει σχετικές πληροφορίες» για κάποια επίσκεψη.

Είχε αναβάλει την επίσκεψή της λόγω Covid

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν είχε αναβληθεί τον Απρίλιο, όταν εκείνη βρέθηκε θετική στην COVID-19, θυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τότε, η Κίνα είχε δηλώσει ότι μια επίσκεψη θα επηρέαζε σοβαρά τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.

Μιλώντας στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν δήλωσε ότι μια επίσκεψη της Πελόζι «θα υπονομεύσει σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».

«Εάν η αμερικανική πλευρά εμμείνει πεισματικά σε αυτή την πορεία, η Κίνα σίγουρα θα λάβει αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα για να υπερασπιστεί με σθένος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», δήλωσε ο ίδιος. «Οι ΗΠΑ πρέπει να φέρουν την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες που θα προκληθούν από αυτό».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024