Χένρι Κίσινγκερ: Η Ουκρανία δεν πρέπει να εκχωρήσει κανένα τμήμα της επικράτειάς της στη Ρωσία
Ο κ. Κίσιντζερ δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι δεν θα πρέπει να καν να τεθεί στο τραπέζι ζήτημα παραχώρησης εδαφών και παρότρυνε τη Δύση να είναι σαφής για το τι θα τεθεί σε συζήτηση και τι όχι στις μελλοντικές συνομιλίες
Ο αμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ παροτρύνει τόσο την κυβέρνηση της Ουκρανίας όσο και αυτές των χωρών της Δύσης να μη δεχθούν την παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος των εδαφών που κυρίευσε και κατέχει η Ρωσία από την αρχή του πολέμου, την 24η Φεβρουαρίου, στις όποιες διαπραγματεύσεις διεξαχθούν στο μέλλον προκειμένου να τερματιστεί αυτή η σύρραξη.
Ο κ. Κίσιντζερ δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι δεν θα πρέπει να καν να τεθεί στο τραπέζι ζήτημα παραχώρησης εδαφών και παρότρυνε τη Δύση να είναι σαφής για το τι θα τεθεί σε συζήτηση και τι όχι στις μελλοντικές συνομιλίες.
Τα πάντα θα πρέπει να αποφασιστούν από κοινού με τον λαό της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο άλλοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, την ημέρα που ο πόλεμος έκλεισε τον πέμπτο του μήνα.
Γόνος οικογένειας γερμανοεβραίων που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη ναζιστική Γερμανία το 1938, ο κ. Κίσιντζερ μετατράπηκε σε διαμορφωτή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τα χρόνια του 1960 ως και τα χρόνια του 1970, όταν διετέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας και κατόπιν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Έλαβε Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων με την κυβέρνηση αυτού που ήταν τότε το Βόρειο Βιετνάμ.
- Παπασταύρου: Επαρκής ο εφοδιασμός της Ελλάδας με πετρέλαιο – Η ενεργειακή ασφάλεια συνιστά εθνική ασφάλεια
- ΚΟΚ: Το άγνωστο πρόστιμο των 10.000 ευρώ – Ποιοι κινδυνεύουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη
- Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σακίδιο έκτακτης ανάγκης – Το βίντεο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «διακόπτει κάθε εμπορική συναλλαγή» με την Ισπανία
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στον Δενδροπόταμο – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά
- Κουτσούμπας: Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταγγείλει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις
- Το δέκα το καλό
- Επιστράτευση: Τι ισχύει στην Ελλάδα και πότε έγινε η τελευταία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442