Ανοιξε μέτωπο Θεοδωρικάκου – Δικαστικών για την απελευθέρωση κρατουμένων
Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση των εισαγγελέων της χώρας
«H επιβολή προσωρινής κράτησης, η καταδίκη και η απόλυση καταδίκων, υπακούουν σε συγκεκριμένες νομοθετικές επιλογές» τονίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA, άφησε αιχμές σε βάρος της Δικαιοσύνης για το θέμα της εγκληματικότητας, επισημαίνοντας οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές «αφήνουν ελεύθερους» τους συλληφθέντες.
Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι εισαγγελείς ξεκαθαρίζουν ότι οι «εκπτώσεις στη δικαστικά καθορισμένη διάρκεια των επιβαλλόμενων ποινών αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
«Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτησύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές «αφήνουν ελεύθερους» συλληφθέντες για διάφορα αδικήματα και έτσι αυτοί συνεχίζουν τη δράση τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης, η επιβολή προσωρινής κράτησης, η καταδίκη και η απόλυση καταδίκων, έχουν ανατεθεί από το σύνταγμα στη δικαστική εξουσία και αποτελούν δικαστική κρίση που υπακούει σε συγκεκριμένες νομοθετικές επιλογές.
Οι εκπτώσεις στη δικαστικά καθορισμένη χρονική διάρκεια των επιβαλλομένων ποινών, αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας, η οποία μπορεί να επιφέρει μια ουσιώδη μεταστροφή, με την εισαγωγή κριτηρίων και προϋποθέσεων λειτουργίας ενός πρόσφορου συστήματος που θα εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες προστασίας του κοινωνικού συνόλου χωρίς αυτό να ματαιώνει, να περιορίζει ή να αναιρεί την δικαιοδοτική κρίση των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αυτονόητα ερμηνεύουν και εφαρμόζουν το νόμο που ισχύει».
- Inside Iran’s Most Dangerous Uprising in Decades
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου
- Κρήτη: Κλειστός λόγω έργων ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πτήσεις
- Πάνε για το «μπαμ» με Γουίλιαμσον οι Μπουλς (pics, vids)
- Χρηματοδότηση δέκα εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι της Στυλίδας
- Χρυσές Σφαίρες: Οι αντι-ICE καρφίτσες στη μνήμη της Ρενέ Γκουντ «περπάτησαν» στο κόκκινο χαλί – Ποιοι τις φόρεσαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442