Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννης σε Βορίδη - Θεοδωρικάκο: Να μπει τέλος στην «παράλυση» του κέντρου από συγκεντρώσεις

Μπακογιάννης σε Βορίδη – Θεοδωρικάκο: Να μπει τέλος στην «παράλυση» του κέντρου από συγκεντρώσεις

Οι τρεις προτάσεις του δημάρχου Αθηναίων

Επιστολή προς τους υπουργούς Τάκη Θεοδωρικάκο και Μάκη Βορίδη έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης, με την οποία μεταφέρει την αγανάκτηση, όπως αναφέρει, των κατοίκων, των επαγγελματικών και των επισκεπτών για τις πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεται στην κυκλοφοριακή συμφόρηση στις βασικές οδικές αρτηρίες και διατυπώνει τρεις προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Μπακογιάννης, απευθυνόμενος στους δύο υπουργούς, αναφέρει: «Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών, σάς εκφράζω για ακόμη μία φορά την αγανάκτηση τους, αφού καθημερινά πλέον ταλαιπωρούνται από πρωτοβουλίες που συνεχίζουν να μη λαμβάνουν υπόψη την πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν, να ζήσουν και να περιηγηθούν στην Αθήνα. […] Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζεται ανεξέλεγκτα το κυκλοφοριακό χάος, η διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και ως συνακόλουθο η ταλαιπωρία των ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα, ο δήμαρχος Αθηναίων είχε ξεσπάσει εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αφορμή προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές της πρωτεύουσας.

Όπως υποστήριζε ο Κώστας Μπακογιάννης, είχε ζητήσει συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, η οποία εν τέλει πραγματοποιήθηκε μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή τους.

Σε αυτή, ο δήμαρχος ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας που επιχειρούν καθημερινά στο κέντρο και στις γειτονιές και επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξει η φιλοσοφία της αστυνόμευσης, με την πλευρά του κ. Θεοδωρικάκου να δηλώνει: «Ενώνουμε δυνάμεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας».

Οι τρεις προτάσεις Μπακογιάννη

Στη σημερινή επιστολή διατυπώνονται τρεις συγκεκριμένες προτάσεις που αποτελούν – κατά τον κ. Μπακογιάννη – βασικές προϋποθέσεις για την επίλυση του ζητήματος των συγκεντρώσεων:

1. Να εφαρμοστεί συστηματικά ο υφιστάμενος νόμος για τις πορείες και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις. «Ασφαλώς και είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στη διαμαρτυρία, όμως εξίσου σεβαστό είναι και το δικαίωμα της πόλης να λειτουργεί σε πλαίσιο κανονικότητας», επισημαίνει και προσθέτει: «Η αναλογικότητα στον δημόσιο χώρο που δεσμεύεται, σε σχέση με τον αριθμό των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα μας διευκόλυνε αν εφαρμοζόταν σε κάθε περίπτωση».

2. Να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία, που θα ορίζει τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής μαζικών αθλητικών ή άλλων εκδηλώσεων στην Αθήνα. «Σεβόμενοι κάθε τέτοιου είδους διοργανώσεις και αναγνωρίζοντας τις καλές προθέσεις διοργανωτών και συμμετεχόντων, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν μπορεί να πραγματοποιούνται εργάσιμές μερες και ώρες σε μία πόλη που καθημερινά εξυπηρετεί σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους», υπογραμμίζει ο κ. Μπακογιάννης.

3. Ο Δήμος Αθηναίων να έχει τη δυνατότητα να αδειοδοτεί για κάθε πορεία ή υπαίθρια συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα. «Ο Δήμος οφείλει να έχει λόγο, όχι μόνο γνωμοδοτικό, αλλά και αδειοδοτικό για ό,τι συμβαίνει στην πόλη», τονίζει με έμφαση ο Δήμαρχος Αθηναίων προς τους κ.κ. Βορίδη και Θεοδωρικάκο. «Είναι αδιανόητο να κλείνουν δρόμοι στην Αθήνα με άδεια άλλων φορέων, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος Αθηναίων να αιφνιδιάζεται ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να παραμένει απλός παρατηρητής», αναφέρει ο ίδιος.

Ο κ. Μπακογιάννης κλείνει την επιστολή του ευχαριστώντας θερμά τους δύο υπουργούς και τονίζει ότι προσβλέπει στη θετική ανταπόκρισή τους.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024