Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Πέθανε ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh

Ιαπωνία: Πέθανε ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh

Ο Kazuki Takahashi βρέθηκε νεκρός στις ακτές της Okinawa

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε ο Kazuki Takahashi, γνωστός σε όλον τον κόσμο ως ο δημιουργός ενός εκ των διασημότερων manga, του Yu-Gi-Oh.

O διάσημος καλλιτέχνης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας, βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα περίπου 300 μέτρα μακριά από την ακτή του Nago στην επαρχία της Okinawa.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι ο Kazuki Takahashi φορούσε καταδυτικό εξοπλισμό και ότι η σορός του, που δεν έφερε σημάδια τραυματισμού, αναγνωρίσθηκε από το Λιμενικό.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ο εκλιπών ταξίδεψε μόνος στην Okinawa. Η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ποιος ήταν ο Kazuki Takahashi

Ο Kazuki Takahashi, γνωστός και με το ψευδώνυμο Kazuo Takahashi, γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1961 και ξεκίνησε την καριέρα του στα manga το 1982. Η πρώτη του δουλειά το «Tokiō no taka» (Fighting Hawk) εκδόθηκε το 1990, όμως έγινε ευρέως γνωστός το 1996 με το Yu-Gi-Oh.

Τη διάσημη σειρά τη δούλεψε έως το 2004 και στη συνέχεια επέβλεψε τα επόμενα spin-off manga ή τις συνέχειες από άλλους συγγραφείς. Εντός του manga ο Takahashi είχε σχεδιάσει και ένα παιχνίδι με κάρτες που αρχικά ονομάστηκε «Magic & Wizard» και στη συνέχεια «Duel Monsters». Από τους αναγνώστες λατρεύτηκε ιδιαιτέρως και έτσι δημιουργήθηκε το ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι καρτών.

Το Yu-Gi-Oh με τον καιρό απέκτησε τεράστια δημοφιλία, χάρη σε διάφορες σειρές κινουμένων σχεδίων, βιντεοπαιχνίδια και ταινίες κινουμένων σχεδίων, η οποία κρατά μέχρι και σήμερα.

Η σειρά προβάλλονταν και στην ελληνική τηλεόραση για πολλά χρόνια και λατρεύτηκε ιδιαιτέρα από το κοινό.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024