Τρυφερό καλωσόρισμα σε όλους του ευάλωτους δια χειρός PEJAC
Η δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση του PEJAC έγινε στο πλαίσιο του Nuart Festival 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου.
Αναζητώντας τοποθεσία για το τελευταίο έργο του δημόσιας τέχνης, ο καλλιτέχνης δρόμου PEJAC έφτασε στην είσοδο κτηρίου στην καρδιά της Αμπερντίν στη Σκωτία.
Στο κτήριο στην οδό Union Street 41 στεγάζονται φιλανθρωπικές οργανώσεις και υπάρχουν καταλύματα για τους ευάλωτους που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό. Με μια πρώτη ματιά, το έργο που δημιούργησε ο PEJAC είναι ένα συνηθισμένο χαλάκι εξώπορτας με ένα WELCOME πάνω του.
Διαβάστε επίσης: Μικρά ανθρωπάκια περπατούν σε φθαρμένους τοίχους της Μαδρίτης
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γονατίζοντας όμως και εξετάζοντας τις λεπτομέρειές του, βλέπει κανείς ότι το χαλάκι αποτελείται από ένα πλήθος μικροσκοπικές φιγούρες, οι οποίες είναι σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη.
«Το «WELCOME» είναι κάτι παραπάνω από απλά και μόνο ένα χαλάκι σε μια σκωτσέζικη εξώπορτα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, με τις πραγματικότητες του Brexit να γίνονται αισθητές, αυτή η παρέμβαση συγκεντρώνει μια όλο και πιο μεγάλη δημογραφία ανθρώπων που υποστηρίζουν όλα όσα περιβάλλουν την ιδέα του καλωσορίσματος, την έννοια του οποίου προσφάτως όλο και πιο δύσκολα βρίσκει κανείς» έγραψε ο PEJAC στον λογαριασμό του στο Instagram.
Το έργο θέτει σε νέο πλαίσιο τη δυναμική όλων όσων υπέστησαν διακρίσεις και, με μία έννοια πέρασε από πάνω τους η κοινωνία· τους παρουσιάζει ενωμένους και υπερήφανους. «Απ’ έξω, ένα χαλάκι. Από μέσα, ένα πλήθος ιστοριών» έγραψε ο PEJAC.
Η δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση του PEJAC έγινε στο πλαίσιο του Nuart Festival 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου.
- Πρεμιέρα στο Indian Wells για τη Σάκκαρη
- Κύπρος: Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά – Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στέλνουν τους καταναλωτές στα ράφια
- Από τον «Ειρηνοποιό» στην «Επιχείρηση Επική Οργή»: Ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ προς τον πόλεμο
- «Ο νεότερος εαυτός μου υπήρξε κάθαρμα» – Ο «Αυθαίρετος» Χρήστος Βαλαβανίδης μέσα από τα δικά του λόγια
- Τα SOS για τα τεκμήρια διαβίωσης: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Οι εναλλακτικές διαδρομές
- Field Mill: Το αρχαιότερο επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου που ζει ακόμη το όνειρό του (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442