Η εικόνα φαίνεται να κινείται, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις ξεγελούν τον εγκέφαλο, χρησιμοποιώντας αντίθετα χρώματα, σχήματα και αντικείμενα. Επειδή ο εγκέφαλος διαβάζει μια αλλαγή στο φως ως κίνηση, φαίνεται ότι οι γραμμές κινούνται, όπως σημειώνει η NYPost.
Το δημοσίευμα αναφέρει, δε, ότι η κίνηση μπορεί να σταματήσει ή να επιβραδυνθεί, εάν κοιτάξετε στο κέντρο της εικόνας.
Τέτοιου είδους οπτικές ψευδαισθήσεις δεν είναι μόνο διασκεδαστικές, αλλά βοηθούν ειδικούς να ρίξουν φως στις εσωτερικές λειτουργείς του εγκεφάλου και πώς αντιδρά.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.