Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας, θα καθίσει σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου, ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα, καθώς ξεκινάει η δίκη του 32χρονου εν διαστάσει συζύγου της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα για τη δολοφονία της κοπέλας και του αδελφού της Γιώργου 29 χρονών, καθώς και τον τραυματισμό της 52χρονης πεθεράς του.
Το διπλό φονικό, που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, είχε γίνει στις 5 Απριλίου 2021 στις 7.30 το βράδυ.
Ο δράστης της διπλής δολοφονίας της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 29χρονου Γιώργου Τσάπα βρίσκεται προφυλακισμένος στο Ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία – σωματική βλάβη κατά συρροή.
Η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για την παραπομπή του 32χρονου σε δίκη ήταν ότι ο δράστης είχε πλήρη καταλογισμό των πράξεών του, βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αν και στις γνωματεύσεις αναφέρεται πως πάσχει από ψύχωση, που επηρεάζει τη συμπεριφορά του.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας