Βρετανία: Για μεγάλο καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Αν οι προγνώσεις επιβεβαιωθούν, τότε την Παρασκευή περιοχές στη ΝΑ Αγγλία όπως το Λονδίνο θα είναι πιο ζεστές από την Τζαμάικα.
Σε συνθήκες ακραίου καύσωνα ετοιμάζεται να μπει η Βρετανία.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, εξέδωσε προειδοποιήσεις για κινδύνους για την υγεία των πολιτών σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι προειδοποιήσεις ισχύουν από σήμερα με κορύφωση την Παρασκευή, οπότε προβλέπονται θερμοκρασίες 34 βαθμών Κελσίου στη νοτιοανατολική Αγγλία.
After the heat on Friday, temperatures will drop by 10-13°C on Saturday for many with added showers and thunderstorms ?⛈️
However, the cooler air won’t get into the SE so it’ll be another hot day…
Simon | https://t.co/DZH80ODSEv pic.twitter.com/QJODx69EqT— BBC Weather (@bbcweather) June 15, 2022
Η τελευταία φορά με τόσο υψηλή θερμοκρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Αύγουστο του 2020.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, υπάρχει μικρή πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας Ιουνίου στη χώρα, που είναι οι 35,6 βαθμοί Κελσίου του 1976 στο Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας.
Λονδίνο όπως Τζαμάικα
Οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στη μάζα καυτού αέρα που θα μετακινηθεί προς βορρά από την Ιβηρική και τη Γαλλία.
Για τη νότια και κεντρική Αγγλία έχει εκδοθεί προειδοποίηση επιπέδου δύο, από τα τέσσερα που υπάρχουν στην κλίμακα και για τη βόρεια Αγγλία υποδεέστερη προειδοποίηση επιπέδου ένα.
Η προειδοποίηση αφορά, σύμφωνα με τον Σκάι, τις υγειονομικές αρχές, ώστε να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αυξημένων επεισοδίων θερμοπληξίας και άλλων προβλημάτων υγείας στον πληθυσμό.
Αν οι προγνώσεις επιβεβαιωθούν, τότε την Παρασκευή περιοχές στη ΝΑ Αγγλία όπως το Λονδίνο θα είναι πιο ζεστές από την Κύπρο ή την Τζαμάικα.
- Βουλή: Οχι στην άρση ασυλίας του Οζγκιούρ Φερχάτ με 226 ψήφους
- Έκθεση Liberties: Σε κίνδυνο παραμένει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
- Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας μετά τη διπλή επίθεση σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να στείλει μήνυμα κυριαρχίας
- Βίντεο ντοκουμέντo του in με τις κινήσεις του 89χρονου πριν ανοίξει πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Τι είπε ο Μίλαν Τόμιτς για τον Ερυθρό Αστέρα, τις μεταγραφές και τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε πέντε άτομα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει προς Ιταλία
- Δήμος Λαρισαίων: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























![Το «ChatGPT της Ρομποτικής»: Ρομπότ κερδίζει επαγγελματίες στο πινγκ πονγκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/2026-04-22T145256Z_1528513664_RC2HIIAKY5QS_RTRMADP_5_SCIENCE-PING-PONG-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442