Τσακαλώτος: Πιο εύκολα θα τα ξαναβρούν ο Ντεπ με την Χερντ παρά η ΝΔ με τα λαϊκά στρώματα
«Η φθορά της κυβέρνησης δεν μπορεί να σταματήσει» εκτίμησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Το συνηθίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να κάνει πολιτικές εκτιμήσεις και να διατυπώνει πολιτικές θέσεις με παραβολές, αλληγορίες και μεταφορές από τον κόσμο του life style.
«Τα επιτόκια αυξάνονται, η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλη. Μοιάζει πιο εύκολο να τα ξαναβρούν η Άμπερ Χέρντ και και ο Τζόνι Ντεπ παρά εσείς με τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα», δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Με αυτό το χιουμοριστικό τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει την απόσταση που χωρίζει πλέον την πολιτική της ΝΔ με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που χρησιμοποιεί αυτή τη «μεθοδολογία» για τις πολιτικές του αναλύσεις. Πριν από πέντε χρόνια άλλωστε είχε «γράψει» η φράση του για τη Σκάρλετ Γιόχανσον και την επιθυμία του -ήταν τότε υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- για ραντεβού μαζί της θέλοντας να δείξει το πόσο ανέφικτη ήταν η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο στόχος για το πρωτογενές πλεονάσμα να καθοριστεί στο 2% και όχι στο 3,5%.
Διαβάστε επίσης ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση εργαζομένων στη Βουλή για την απόσυρση της τροπολογίας
Κατά τα άλλα σήμερα μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η έννοια του δημοσίου συμφέροντος είναι μια βάση για μια αριστερή εναλλακτική προοδευτική αριστερή κυβέρνηση που θα έχει μια διαφορετική κατεύθυνση» ενώ εκτίμησε ότι «η φθορά της κυβέρνησης δεν μπορεί να σταματήσει».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τη διαχωριστική γραμμή με την πολιτική της ΝΔ στην βάση «της υποστήριξη του δημοσίου συμφέροντος». «Δεν έχετε σαν ιδέα σας το δημόσιο συμφέρον» είπε ο κ. Τσακαλώτος και αυτό «το δείξατε στην Υγεία που είχατε ευκαιρία να επενδύσετε. Εσείς, όμως ξοδέψατε λεφτά όχι με το να χτίσετε ένα κοινωνικό κράτος με πρωτοβάθμια υγεία, όχι σε μόνιμες προσλήψεις» όπως άλλωστε κάνετε και τώρα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και με το να μην κάνατε τίποτα για να ελέγξετε την αγορά και την αισχροκέρδεια.
- Χανιά: Στο εδώλιο ο οδηγός της Πόρσε που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε τον 22χρονο Παναγιώτη
- Κρίσιμη ευρωπαϊκή ρεβάνς: Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Καρλοβάρσκο στο «Μ. Μερκούρη»
- Όσο οι Ευρωπαίοι μιλάνε στο Νταβός, ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από το ΝΑΤΟ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Ρίο λόγω πτώσης δέντρου
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)












![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442