Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Κίεβο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η γνώμη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΕ σχετικά με το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναφέρει το Reuters.
Η συνάντησή τους, μετά τη δεύτερη επίσκεψη της Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου, «θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε η ίδια.
Μια σύσταση ως υποψήφια για ένταξη, ωστόσο, θα είναι μόνο ένα προκαταρκτικό βήμα. Και οι 27 κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν για τη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας, ενώ στη συνέχεια θα απαιτηθούν εκτεταμένες συνομιλίες για μεταρρυθμίσεις πριν από την ένταξη.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε: «Έχετε κάνει πολλά για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, αλλά υπάρχει ακόμη ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, για παράδειγμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας