Κοροναϊός: «Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια πρέπει να πάρουν τα εμβόλια στα σοβαρά»
Νέα μελέτη από Αμερικανούς επιστήμονες
Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν από Covid-19, σε σχέση με όσους εμβολιαστεί και με ενισχυτική δόση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια καρδιολογίας Ανουράντα Λάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρδιακής ανεπάρκειας «Journal of Cardiac Failure», ανέλυσαν στοιχεία για 7.094 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, από τους οποίους το 31% είχαν κάνει δύο δόσεις εμβολίου, το 15% τρεις δόσεις, το 9% μία δόση και το 45% ήταν ανεμβολίαστοι.
Τρεις φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος για θάνατο
Διαπιστώθηκε ότι οι ανεμβολίαστοι και όσοι είχαν κάνει μία μόνο δόση, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από επιπλοκές της Covid-19. Ήταν επίσης 15% πιθανότερο να χρειαστούν νοσηλεία μετά τη μόλυνσή τους από κοροναϊό και είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να εισαχθούν σε ΜΕΘ, σε σχέση με όσους είχαν κάνει τρεις δόσεις.
Πολλοί ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με τη μελέτη, εμφανίζουν μια διστακτικότητα να εμβολιαστούν, φοβούμενοι πιθανές σπάνιες παρενέργειες όπως η μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του μυ της καρδιάς), όμως ο κίνδυνος του κοροναϊού είναι πολύ μεγαλύτερος.
«Τα ευρήματα δίνουν περαιτέρω έμφαση στο ότι οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια πρέπει να πάρουν τα εμβόλια στα σοβαρά, καθώς έχουν χειρότερη έκβαση αν μολυνθούν με Covid-19», τόνισε η δρ Λάλα.
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
- Ελβετικό φράγκο: Πότε αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια – Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442