Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοπρασία: Στο σφυρί γλυπτό του Τζεφ Κουνς – Τα χρήματα της πώλησης θα δοθούν για το ανθρωπιστικό έργο στην Ουκρανία

Δημοπρασία: Στο σφυρί γλυπτό του Τζεφ Κουνς – Τα χρήματα της πώλησης θα δοθούν για το ανθρωπιστικό έργο στην Ουκρανία

Το έργο, που θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s, δωρίζει Ουκρανός μεγαλοεπιχειρηματίας

Τουλάχιστον 10 εκατ. στερλίνες που θα διατεθούν για την ανθρωπιστική στήριξη της Ουκρανίας αναμένεται να «πιάσει» γνωστό γλυπτό του διάσημου Τζεφ Κουνς που θα πουληθεί μέσω του οίκου Christie’s.

Το γλυπτό προσφέρουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες του, ο Ουκρανός μεγαλοεπιχειρηματίας Βίκτορ Πίντσουκ και η σύζυγος του Ολένα, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για το λαό της Ουκρανίας, αλλά και τους στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί και χρίζουν ιατρικής βοήθειας και αποκατάστασης.

Πρόκειται για το γλυπτό Balloon Monkey (Magenta), το οποίο ελπίζεται να λειτουργήσει ως ελπίδα και δείγμα αλληλεγγύης προς τον βαλλόμενο ουκρανικό λαό. Μάλιστα το γλυπτό πρόκειται να εκτεθεί στο κοινό από τις 14 Ιουνίου, στην θρυλική πλατεία Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου, περίπου δύο εβδομάδες πριν την πώληση του στο πλαίσιο της μεγάλης λονδρέζικης δημοπρασίας έργων του 20ου και 21ου αιώνα του οίκου Christie’s.

Ο Κουνς δημιούργησε πέντε βερσιόν του γλυπτού, που κατά την επικεφαλής του τμήματος μοντέρνας τέχνης των Christie’s, Κάθριν Άρνολντ συμβολίζουν την παιδική αθωότητα και χαρά. «Πρόκειται για μια γιορτή για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικους, καθώς όλοι αγαπούν τα ζώα-μπαλόνια».

Όσον αφορά την αξία του, η πορτοκαλί βερσιόν του γλυπτού είχε πουληθεί από τους Christie’s τον Νοέμβριο του 2014 έναντι 25,9 εκατ. δολαρίων (23,6 εκατ. στερλίνες).

Αυτή τη φορά η τιμή πώλησης έχει τοποθετηθεί μεταξύ των 6 και 10 εκατ. στερλίνων, αλλά δεν αποκλείεται να «πιάσει» πολύ περισσότερα λόγω και του καλού σκοπού της πώλησης και την δωρεά των χρημάτων στους Ουκρανούς.

Στη δημοπρασία αναφέρθηκε, εξάλλου, και ο ίδιος ο Τζεφ Κουνς, ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται προνομιούχος επειδή το έργο του θα χρησιμοποιηθεί από τους σημερινούς ιδιοκτήτες για να υποστηρίξουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία. «Η πραγματική αξία της Τέχνης βρίσκεται στο να είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να υποστηριχθεί ο λαός της Ουκρανίας.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024