Πρώτος Αφρικανός που ηγήθηκε του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Αιθίοπας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανεξελέγη σήμερα για δεύτερη πενταετή θητεία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.
Είχε σχεδόν κριθεί
Το παιχνίδι είχε σχεδόν κριθεί πριν από τη μυστική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνέλευσης που διεξάγεται στη Γενεύη: ο γιατρός Τέντρος, 57 ετών, ήταν ο μόνος υποψήφιος.
Από Γερμανία
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ έγραψε στο Twitter ότι τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) επανεξέλεξαν τον Τέντρος στη θέση του γενικού διευθυντή. «Μόλις επανεξελέγη ως γενικός διευθυντής του ΠΟΥ: ο Δρ Τέντρος. 155/160 ψήφοι, θεαματικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια, το άξιζε απολύτως», έγραψε ο Λάουτερμπαχ.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας