Ανδρέας Μικρούτσικος: «Πρακτικά δεν υπάρχω μετά την Eurovision – Έχω φύγει από το 1994»
Ξέσπασε on air o παρουσιαστής και συνθέτης
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Κυριακής (15/5) στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για την Eurovision, στην οποία έχει και ο ίδιος εμπειρία.
Με αφορμή τη συμμετοχή της Αμάντα Γεωργιάδη, γύρισε τον χρόνο πίσω, στο 1991 όταν είχε δηλώσει «παρών» και αυτός στον διαγωνισμό, με την «Άνοιξη».
Χαρακτήρισε το κομμάτι αδικημένο και μάλιστα «κάρφωσε» την ΕΡΤ για την μεταχείριση που είχε.
«Πήγα στην Eurovision με την ‘Άνοιξη’, ένα αδικημένο κομμάτι λόγω του πολέμου και λόγω του ότι τα πράγματα τότε ήταν αλλιώς. Μας είχαν του πεταματού. Εγώ μόνο έβγαινα στις συνεντεύξεις τύπου και μίλαγα υπέρ της Ελλάδας. Σχεδόν έφτασα στον ρατσισμό να τους λέω πως εσείς είστε οι απολίτιστοι και εμείς είμαστε οι πολιτισμένοι», είπε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Μας είχαν όμως στα σκουπίδια δίπλα. Η ΕΡΤ τότε με δυσκολία με έστειλε σε μια εκπομπή και δεν ξαναπήγα στην ΕΡΤ. Φέτος ξαναπήγα στην ΕΡΤ και δεν με έχει καλέσει σε καμία Eurovision, δεν με έχει φωνάξει ποτέ σε κάτι γιορτές που έκανε στα προκριματικά. Όχι μόνο δεν με έχει χρησιμοποιήσει που είμαι και άνθρωπος της τηλεόρασης και συνθέτης και μουσικός και έχω εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό. Αν ρωτήσεις πρακτικά αν υπάρχω, δεν υπάρχω. Έχω φύγει από το 1994».
«Το γιατί είναι επειδή πάντα ήμουν αιχμή του δόρατος του MEGA, του ΑΝΤ1 και άλλων καναλιών. Οπότε θεωρούσαν πως αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν το MEGA. Αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν τον ΑΝΤ1», συμπλήρωσε.
«Αυτό πιστεύω και είναι η πιο καλοπροαίρετη ανάλυση μου διότι τους υπερασπίστηκα και, όταν ήρθε η ώρα να πάρω μια αποζημίωση, τους την χάρισα κιόλας. Άρα από μένα είχαν κέρδος ακόμα και οικονομικό», κατέληξε ο ίδιος.
- Τραγωδία στη Ροδόπη: Από ξυλόσομπα φέρεται να ξέσπασε η φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο του 7χρονου
- Το Μαρόκο που κινείται σε ρυθμούς… Ελ Κααμπί και το απίθανο βίντεο από την προπόνηση (vid)
- Άγιος Δημήτριος: Ανησυχία για τις καθιζήσεις στο ρέμα Πικροδάφνης – Κινδυνεύουν σπίτια, αυτοψίες στα πληγέντα σημεία
- Συρία: Έκρηξη σε τζαμί – 3 νεκροί και 5 τραυματίες
- AXIOS: Την Κυριακή η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι
- Στηβ Ντούζος: Χριστούγεννα στο νοσοκομείο για τον ηθοποιό – Το μήνυμα του
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής από 57χρονο δότη οργάνων – Χάρισε νεφρούς και κερατοειδείς
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)























































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442