Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2022: Οι πρώτες δηλώσεις των Kalush Orchestra μετά τη νίκη τους

Eurovision 2022: Οι πρώτες δηλώσεις των Kalush Orchestra μετά τη νίκη τους

Το συγκρότημα, που κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, έστειλε το δικό του μήνυμα για ειρήνη.

Η Ουκρανία με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania είναι η μεγάλη νικήτρια του 66ου διαγωνισμού της Eurovision, που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου (14/5) στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το συγκρότημα συγκίνησε την Ευρώπη βροντοφωνάζοντας «Βοηθήστε την Ουκρανία», συγκέντρωσε από κοινό και κριτικές επιτροπές 631 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση.

Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της μπάντας αναφέρθηκαν σε όλους όσοι υποστήριξαν ότι κέρδισαν τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου και αποκάλυψαν αν είχαν επικοινωνία με τον πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι…»

«Πράγματι το τραγούδι Stefania ήταν νούμερο ένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της Eurovision. Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν στο top5 σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων. Οποιαδήποτε νίκη, σημαίνει πολλά για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Τελευταία επιτίθενται στην ουκρανική κουλτούρα και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ουκρανική κουλτούρα και η ουκρανική μουσική είναι ζωντανές κι έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και όμορφη υπογραφή», είπαν αρχικά.

Στην ερώτηση αν επικοινώνησαν με τον Ζελένσκι και πώς φαντάζονται να γίνει το 2023 ο διαγωνισμός στη χώρα τους, απάντησαν: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον πρόεδρο μέχρι αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε αυτές τις ημέρες είναι απασχολημένος με άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Όσο για τη Eurovision 2023, η Ουκρανία θα είναι χαρούμενη να φιλοξενήσει στη νέα ενσωματωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».

Σημειώνεται, ότι οι Kalush Orschestra βρίσκονται στην Ιταλία με ειδική άδεια και σε δύο ημέρες θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Οι ανησυχίες μας για τον πόλεμο δε σταματούν, όταν περνάμε τα σύνορα», υπογράμμισαν.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024