Ουκρανία: «Υψηλός ο κίνδυνος χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία» λέει η υφυπουργός Άμυνας
Τι υποστηρίζει η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.
Υπάρχει υψηλός κίνδυνος χρήσης από τη Ρωσία χημικών όπλων κατά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Τι πληροφορίες υπάρχουν
Χθες, Τρίτη, η Μαλιάρ είχε σημειώσει ότι οι αρχές ελέγχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Ρωσία μπορεί να έχει ήδη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης και ότι υπάρχει μια θεωρία πως χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά φωσφόρου.
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελούν παραπληροφόρηση επειδή η Μόσχα κατέστρεψε το 2017 τα τελευταία χημικά αποθέματά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτίθεται να καταψηφίσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ελέω Γροιλανδίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442