Πόλεμος στην Ουκρανία: Βουλευτές ξέσπασαν σε κλάματα κατά την ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο
Παρά τις εκκλήσεις του Ζελένσκι προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, η Δύση έχει απορρίψει την ιδέα για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ευρύτερη σύγκρουση με τη Ρωσία
Με δάκρυα στα μάτια ήταν ορισμένοι αμερικανοί βουλευτές μετά την προβολή από τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενός βίντεο με τον θάνατο και την καταστροφή σε ολόκληρη τη χώρα του ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας.
Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε στο Κογκρέσο, το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), προκειμένου να ζητήσει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στον αγώνα της χώρας του κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Το βίντεο, το οποίο ο Ζελένσκι συμπεριέλαβε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ξεκίνησε με ειρηνικές εικόνες πόλεων σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου, και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, του Χαρκόβου.
Στη συνέχεια, προβλήθηκαν εικόνες από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς και άλλες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων. Οι φωτογραφίες έδειχναν τραυματισμένα άτομα, πτώματα στους δρόμους και μαζικούς τάφους.
«Κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία» εμφανιζόταν σε κείμενο στο τέλος του βίντεο, μια επανειλημμένη δηλαδή έκκληση του Ζελένσκι προς το ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα.
This video was shown by President @ZelenskyyUa to the US Congress🇺🇸
See the beautiful & free #Ukraine before the war vs the destructions brought to to our lands by the war.
Ruscism & putinism ideology must be banned worldwide, like nazism.#putin=hitler#NoFlyZoneOverUkraine pic.twitter.com/80YU2W9O4y— Inna Sovsun (@InnaSovsun) March 16, 2022
Συγκινητικές στιγμές
Σύμφωνα με το Business Insider, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου δάκρυσαν κατά τη διάρκεια και μετά το συναισθηματικό βίντεο.
«Ήταν πολύ δύσκολο να το παρακολουθήσω» είπε. «Είμαι τόσο ευγνώμων που βρήκε το χρόνο να το κάνει και να απευθυνθεί στο Κογκρέσο» δήλωσε η γερουσιαστής Joni Ernst.
«Είναι συγκλονιστικό. Δεν μπορείς να φύγεις από εδώ (σ.σ. το Κογκρέσο) χωρίς να σκεφτείς τι άλλο μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ABC, Μπεν Σίγκελ.
Παρά τις εκκλήσεις του Ζελένσκι προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, η Δύση έχει απορρίψει την ιδέα για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ευρύτερη σύγκρουση με τη Ρωσία.
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442