Ζελένσκι: Θα απευθύνει ομιλία σήμερα στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ
Στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ θα μιλήσει σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία έχει οργανώσει η ουκρανική πρεσβεία στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθύνει ομιλία σήμερα στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην αμερικανική άνω Βουλή (ο ουκρανός πρόεδρος στη φωτογραφία, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Service/via Reuters).
Ζητούν σκληρή αντίδραση
Η ομιλία, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση, θα γίνει στις 09:30 (ώρα Ουάσιγκτον, στις 16:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με συνεργάτες γερουσιαστών. Την επικοινωνία οργάνωσε η ουκρανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Εν μέσω κλιμάκωσης της σύρραξης στην Ουκρανία, αρκετοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί καλούν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να σκληρύνει την αντίδρασή της εναντίον της Ρωσίας, ειδικά αναστέλλοντας τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, βήμα που ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί να κάνει προς το παρόν.
Δολοφονία Πούτιν…
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ έφθασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να προσφέρει έτσι κατ’ αυτόν «καλή υπηρεσία» στη χώρα του και στον υπόλοιπο κόσμο.
Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι αξιώνει το NATO να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα του, κόκκινη γραμμή που η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένη να περάσει, αλλά υποστηρίζουν λιγοστοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ισπανία: «Τρομερή» πολύνεκρη σύγκρουση τρένων – «Μετακινήσαμε πτώματα για να φτάσουμε σε επιζήσαντες»
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442