Ματίνα Παγώνη: Ο κοροναϊός θα συνεχίσει να είναι εδώ – Καλύτερη η εικόνα το Πάσχα
Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εξήγησε ότι δεν πρέπει να βγάλουμε ακόμα τις μάσκες
Στο ερώτημα του «πότε θα βγάλουμε τις μάσκες» απάντησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και τόνισε ότι οι προστατευτικές μάσκες για τον κοροναϊό θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι εδώ.
Αναφερόμενη στο παράδειγμα της Δανίας που αποφάσισε να τις πετάξει, εξήγησε ότι στη χώρα το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 90%.
Η κ. Παγώνη επεσήμανε επίσης ότι ο κοροναϊός θα συνεχίσει να είναι εδώ, αν και το Πάσχα αναμένεται τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα, υπό την έννοια ότι οι σκληροί δείκτες θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, αλλά η αποκλιμάκωση θα είναι σταδιακή και με αργούς ρυθμούς.
«Δεν έχουμε πολλά μέτρα σε ισχύ»
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε ότι μιλάμε για σταδιακή άρση των μέτρων, ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά μέτρα σε ισχύ. Τα μέτρα αφορούν κυρίως την εστίαση, με τη μουσική στους όρθιους και τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα.
Προέβλεψε κι αυτός ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα, καθώς στους εμβολιασμένους στη χώρα μας, που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια, θα πρέπει να προστεθούν και το ένα εκατομμύριο που νόσησαν από την αρχή του χρόνου, αυξάνοντας το ποσοστό ανοσίας.
Ο Προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, υπογράμμισε με τη σειρά του, ότι αν το σύστημα ήταν πιο οργανωμένο τότε θα θρηνούσαμε λιγότερους θανάτους από την πανδημία και συμπλήρωσε πως αν θέλουμε να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας, θα πρέπει προηγουμένως να ενισχύσουμε το ΕΣΥ.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442