Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πέντε μεγάλα κέρδη της πρόκρισης

Τα πέντε μεγάλα κέρδη της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την πρόκριση αλλά και πολλά ακόμα πράγματα, από την χθεσινή ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο ματς με τον Παναιτωλικό, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας του αντιπάλου του με 3-1, στην παράταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πολλά πράγματα από την «μάχη» με τον Παναιτωλικό, δεν κέρδισαν μόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Και οφείλει να σταθεί κάποιος στα μεγάλα κέρδη που είχαν οι πρωταθλητές από τον χθεσινό αγώνα με την ομάδα του Αγρινίου.

1.Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί ο χαρακτήρας που έβγαλε η ομάδα του λιμανιού για να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Οι πειραιώτες δέχθηκαν γκολ στο 85’ και με το 1-1 έμεναν εκτός, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Πίεσαν με κάθε τρόπο την άμυνα του Παναιτωλικού στα εναπομείναντα λεπτά, ψάχνοντας το γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση.

Η επιμονή του Ολυμπιακού δικαιώθηκε με το γκολ του Μασούρα να δίνει στους πειραιώτες την δυνατότητα να πάνε το παιχνίδι στην παράταση.

Αυτή λοιπόν η πρόκριση βοηθά σε μεγάλο βαθμό και την ψυχολογία των παικτών της ομάδας του Πειραιά, καθώς ήταν μια δύσκολη πρόκριση, αν αναλογιστεί κάποιος και τους βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού που άφησε εκτός αγώνα ο Μαρτίνς.

2.Είχαμε επισημάνει και μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό, ότι ο Μασούρας είναι σε πολύ καλό «φεγγάρι» και αυτό είναι ένας «άσος» στα χέρια του Μαρτίνς.

Μιλάμε για παίκτη που κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό και ο διεθνής εξτρέμ προσφέρει γκολ στους ερυθρόλευκους.

Και όταν ο Μασούρας είναι στα πάνω του, τότε οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν πολύτιμα γκολ, όπως έγινε και στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό.

Θυμίζουμε ότι ο Μασούρας είχε γκολ και κερδισμένο πέναλτι στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ιωνικό, ενώ είχε σκοράρει και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η «επιστροφή» του Μασούρα στο σκοράρισμα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό.

3.Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Κίτσο, χρησιμοποιώντας τον 18χρονο αριστερό μπακ στη βασική εντεκάδα των πρωταθλητών.

Αν δικαιώθηκε ο Πορτογάλος; Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία επί τούτου. Θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο ακόμα και για την απόλυτη δικαίωση, καθώς ο νεαρός αμυντικός ήταν απολαυστικός.

Με καίριες επεμβάσεις στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά και ωραία ανεβάσματα που βοήθησαν στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Με μια κουβέντα «αποκάλυψη».

4.Ο Φαντιγκά έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, γιατί ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται λίγες μόνο μέρες μετά την απόκτησή του από τους ερυθρόλευκους.

Είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του ματς, αμέσως μετά σκόραρε με ωραίο πλασέ και γενικότερα είχε συμμετοχή στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Αν μη τι άλλο ο νεαρός δείχνει πως έχει ωραία στοιχεία και καλή τεχνική στο παιχνίδι του.

5. Ο Σουρλής βοήθησε πολύ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον νεαρό μεσοαμυντικό να δίνει πολλές μάχες και να προσφέρει τρεξίματα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάλυψε συμπαίκτες του όταν ο Παναιτωλικός επιχείρησε να βγάλει κόντρες.

Αν μη τι άλλο ο Σουρλής δείχνει πως έχει τα προσόντα για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην συνέχεια της σεζόν.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024