Καιρός – Ισχυρός παγετός το πρωί – Κάτω από τους -15 βαθμούς ο υδράργυρος στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας
«Πολικές» θερμοκρασίες κατέγραψε το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το πρωί της Παρασκευής.
Πολύ ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά της χώρας σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν ο ανέφελος ουρανός και η χιονοκάλυψη που υπάρχει σε αρκετές περιοχές μετά την κακοκαιρία Διομήδης.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες έπεσαν κάτω και από τους -15 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -15,7, Άγιος Δημήτριος Πιερίας -13,7, Φλώρινα -12,8, Περτούλι -12, Νέος Καύκασος Φλώρινας -11,9 και Βλάστη Κοζάνης -11,4 βαθμοί.

Ο καιρός σήμερα
Βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της τμήματα. Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα και παγετός.
Πιο αναλυτικά, για σήμερα Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθεί παγετός που στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 8 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.
Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη 6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442