Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Deltacron - Επιμένει ο κύπριος επιστήμονας που την ταυτοποίησε

Deltacron – Επιμένει ο κύπριος επιστήμονας που την ταυτοποίησε

Ο δρ Κωστρίκκης έστειλε mail στο βρετανικό πρακτορείο Bloomberg, ισχυριζόμενος ότι οι περιπτώσεις που έχει εξετάσει δείχνουν ότι έχει εξελιχθεί ένα προγονικό στέλεχος του ιού και έχει αποκτήσει αυτές τις μεταλλάξεις και δεν πρόκειται για αποτέλεσμα ενός μεμονωμένου ανασυνδυασμού.

Επιμένει ο κύπριος επιστήμονας και καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Λεόντιος Κωστρίκκης ότι έχει εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του κοροναϊού που συνδυάζει την Δέλτα και την Όμικρον, παρά τη διεθνή αμφισβήτηση από άλλους συναδέλφους του.

Μάλιστα, ο δρ Κωστρίκκης έστειλε mail στο βρετανικό πρακτορείο Bloomberg, ισχυριζόμενος ότι οι περιπτώσεις που έχει εξετάσει δείχνουν ότι έχει εξελιχθεί ένα προγονικό στέλεχος του ιού και έχει αποκτήσει αυτές τις μεταλλάξεις και δεν πρόκειται για αποτέλεσμα ενός μεμονωμένου ανασυνδυασμού.

Αρκετοί, πάντως, συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσαν χθες ότι πρόκειται για ανεξάρτητες αναλύσεις και δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος.

Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω ανάρτηση, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, η ομάδα του oποίου ταυτοποίησε δείγματα της Deltacron, ανέφερε στο SigmaLive ότι η εν λόγω δήλωση είναι λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη.

Όπως εξήγησε, «δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε».

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας για την Deltacron θα αποσταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο Επιστήμονα, «για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές».

Πάντως ο ίδιος τονίζει ότι στην Κύπρο «στους 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέας μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία».

Αυτοί οι 52, εξήγησε, είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα, πως είναι δυνατόν να είναι λάθος; διερωτήθηκε.

Tα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron, κατέληξε.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024