Πανελλήνιο ρεκόρ και 7η η Εθνική στα 4Χ50 μικτή ομαδική mixed
Με πανελλήνιο ρεκόρ, ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα 4Χ50μ. μικτή ομαδική mixed την εξαιρετική παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα του Αμπου Ντάμπι.
Ο Απόστολος Χρήστου, η Μαρίλεια Δρασίδου, η Άννα Ντουντουνάκη και ο Ανδρέας Βαζαίος κατέλαβαν την έβδομη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 1:39.51, βελτιώνοντας το 1:40.28 που είχαν κάνει στον πρωινό προκριματικό.
Ηταν η πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια που ελληνική «σκυταλοδρομία» αγωνίστηκε σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 25άρας και συνολικά η πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην οκτάδα ομαδικού αγωνίσματος, σε διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου (η τελευταία ήταν η συμμετοχή της 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου του Μόντρεαλ, το 2005).
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία με 1:36.20, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, με δεύτερες τις ΗΠΑ (1:37.04) και τρίτη την Ιταλία (1:37.29).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να το Τελ Αβίβ και την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεση του τον Κέντρικ Ναν.
Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 2-0 πάει στο Άμστερνταμ για «τελικό» πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ και ο κόσμος της ομάδας έχει κάνει χιλιάδες αιτήσεις για να βρεθεί στην Ολλανδία.