Νέα μέτρα – Έρχονται νέοι περιορισμοί στις «κόκκινες» περιοχές – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Νέα μέτρα προ των πυλών, αφού όπως όλα δείχνουν τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, με την εστίαση εστίαση να είναι αυτή που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό
Μπορεί η κυβέρνηση να αρνείται κατηγορηματικά πως θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα ή ακόμα και τοπικά lockdown για τον περιορισμό του κοροναϊού, παρά το γεγονός ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας καραδοκεί στη χώρα μας, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει συναγερμό.
Τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, με την εστίαση εστίαση να είναι αυτή που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται εάν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι να τεθούν σε εφαρμογή νέα μέτρα.
Αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, θα αφορούν αποκλειστικά στις «κόκκινες» περιοχές και στους μεικτούς χώρους, δηλαδή αυτούς που μπαίνουν και ανεμβολίαστοι.
- Διαβάστε επίσης: Ο κοροναϊός αντεπιτίθεται: Επτά περιοχές με τριψήφιο αριθμό – Η Θεσσαλονίκη πέρασε την Αττική
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάζονται τα εξής μέτρα:
- Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους (από 1,5 μέτρο στα 2), περιορίζοντας έτσι την πληρότητα.
- Να κάθονται λιγότερα άτομα στο τραπέζι (από 10 άτομα που ισχύει τώρα να πάμε ενδεχομένως στα 6).
- Να κάνουν ένα παραπάνω rapid test οι εργαζόμενοι στην εστίαση, δηλαδή από 2 την εβδομάδα να πάμε στα 3.
Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί με αυστηρά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις εστίασης δεν έχουν κάποιον εργαζόμενο στην είσοδο για να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών.
Σήμερα, εξάλλου, εξέδωσε υπενθυμιστική ανακοίνωση και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
- Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στο Μαξίμου για την έξαρση των κρουσμάτων: Σε ανοιχτή γραμμή Τσιόδρας – Μητσοτάκης
Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ή τοπικά lockdown, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Ο ίδιος, πάντως, άφησε ανοιχτό το σενάριο να υπάρξουν νέα μέτρα για μεικτούς χώρους, λέγοντας χαρακτηριστικά «περιορισμοί μπορεί να υπάρξουν σε ισχύ σε κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι».
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator
- Η Γερμανία στρέφεται στη Vaca Muerta
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)





















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442